Donacija zadarskoj Općoj bolnici

Donacija zadarskoj Općoj bolnici Donacija zadarskoj Općoj bolnici

F. Matijević

Povodom Svjetskoga dana bolesnika Liga protiv raka Zadar tradicionalno je uručila tunu i maslinovo ulje Općoj bolnici Zadar kako bi bolesnici koji se nalaze na liječenju imali što kvalitetniju prehranu.

Tajnik Lige, Vladislav Tomčuk zahvalio je donatorima, Jadran tuni i MasVinu, koji su omogućili da se ova vrijedna donacija ostvari i ove godine. Danas, osim tune i ulja, posebna donacija očekuje sve onkološke bolesnike koji dođu na terapiju, kazala je članica predsjedništva Lige, Vesna Telesmanić Dobrić: Danas povodom Svjetskog dana bolesnika Liga protiv raka Zadar je odlučila donirati svim bolesnicima koji danas dođu na Odjel onkologije, bilo zbog kontrole bilo zbog terapije, Omega 3 masne kiseline. To je pokrenula podružnica iz Biograda i mi smo prihvatili njihovu ideju u smislu prevencija i boljeg podnošenja raznih oblika liječenja.

Tomčuk je izvijestio i da je u prošloj godini Liga protiv raka bolnici donirala više od 122 tisuće kuna, a nastavlja se i u 2019. Do sada kroz dvije akcije: U akciji Dan mimoze 6.379,70 kuna, u čemu je sudjelovala i podružnica Biograd s dvije tisuće kuna. Predstavom, koja je nedavno održana u Kazalištu, "Štefica Cvek u raljama života" prikupili smo 14.350 kuna. To su sve sredstva koja će biti donirana bolnici na razne načine pa i za aparat za zračenje.

Podsjetimo, cijena spomenutog aparata za zračenje je 30 milijuna kuna.

 

DONACIJA BOLNICI

Komentari