Državljanin Srbije optužen za krađu, iznudu i prijetnju

Državljanin Srbije optužen za krađu, iznudu i prijetnju

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (44.) zbog kaznenih djela krađe, pokušaja iznude i prijetnje. Predloženo je i produljenje pritvora zbog opasnosti od bijega.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 15. ožujka do 15. travnja 2020. u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, iz jedne kuće u izgradnji uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednosti 30.000,00 kuna.
 
Stavlja mu se na teret i da je od početka ožujka do 23. travnja 2020. znajući da je oštećenik musliman po vjeroispovijesti, zbog mržnje prema pripadnicima tog naroda i vjere u cilju da ustraši oštećenika, u više mu navrata prijetio da će ga usmrtiti stavljajući mu pritom oštricu noža pod vrat što je kod oštećenika izazvalo strah za život, priopćio je DORH.

Tereti ga se i da je u jednom mjestu pored Zadra, iako mu je oštećenik vratio dug u iznosu od 500,00 kuna, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi tražio od oštećenika da mu vrati 7.500,00 kuna pri čemu ga je učestalo udarao rukama po glavi i tijelu, a što je trajalo sve dok oštećenik nije podnio kaznenu prijavu policiji.

Komentari