Dukić: Razumijem mlade, ali ne smiju se okupljati po zatvorenim "kafićima"

Dukić: Razumijem mlade, ali ne smiju se okupljati po zatvorenim "kafićima"

Izvor: Facebook

Očito ponukan porukama s konferencije za novinare nacionalnoga Stožera Civilne zaštite, na kojoj su dalmatinski gradovi Zadar, Šibenik i Split istaknuti kao mjesta gdje se mladi ne pridržavaju propisanih mjera, nego se druže u zatvorenim kafićima, reagirao je i gradonačelnik Branko Dukić.

Objavu zadarskoga gradonačelnika na facebooku prenosimo u cijelosti:

Nikada dosta upozorenja i pozivanja na poštivanje mjera prevencije i zaustavljanja širenja koronavirusa. Danas smo zbog neodgovornog i sebičnog ponašanja pojedinaca vidjeli što se nikako NE SMIJE - okupljati u zatvorenim ugostiteljskim objektima. Svakim rizičnim ponašanjem i kršenjem mjera kojih se pridržava čitava Hrvatska takvi pojedinci prije svega ugrožavaju svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Razumijem sve kojima je teško biti na zatvorenom, nisam u cijelom životu proveo ovoliko doma koliko posljednjih tjedana, ali ne mogu shvatiti da se tako olako igramo sa zdravljem i životima sebe i najbližih. Koja god je država i koji god je grad pokušao s taktikom “neće mene”, završio je u katastrofi.

Mladi su internetski pismeni, mogu vidjeti slike i vijesti iz Italije. Nek nazovu svoje prijatelje u Milanu ili Bergamu. Nemojmo se igrati s ovim. Ostanimo doma.

Komentari