Dvije premijere za početak nove sezone

Dvije premijere za početak nove sezone

ilustracija: klz.hr

Nova sezona u Kazalištu lutaka Zadar započinje ove nedjelje. Tradicionalno, na početku lutkari će izvesti Crvenkapicu, a već sredinom mjeseca i dvije nove predstave, od ukupno četiri najavljene premijere. Provjerite što nas čeka u prvom dijelu sezone :

Dvije nove predstave zadarskih lutkara vidjet ćemo još ovoga mjeseca.

Prva premijera održat će se 15. rujna, bit će to predstava „Kaštanka" u režiji Vjere Vidov predviđena za više razrede osnovnih škola te dobnu skupinu srednjih škola. Predstava je nastala prema motivima Čehovljeve pripovijesti o kujici Kaštanki koja vjerno slijedi svoga razdražljivog i grubog gospodara sve dok se jednoga dana, uplašena, ne izgubi na ulici, gdje je pronađe uglađen gospodin koji je uvede u svoj dom - kazala nam je ravnateljica Iris Pavić Tumpa.

Odmah nakon toga, slijedi premijera predstave „Pale sam na svijetu" za najmlađu publiku. Prema priči Jensa Sigsgaarda a u režiji Petra Vujačića to je priča o razlici između samoće i osamljenosti, o snu u kojem se sazrijeva i uči o strahu. Lik dječaka u predstavi uprizoriti će Dragan Veselić.

Ravnateljica zadarskog kazališta lutaka Iris Pavić Tumpa najavljuje i program naslovljen Večernje scene za odrasle.

Komentari