E. Stipić: Nevjerojatna je stvar biti u društvu takvih ljudi

E. Stipić: Nevjerojatna je stvar biti u društvu takvih ljudi

Zadarski kondicijski trener Edi Stipić danas će u Zagrebu primiti godišnju državnu nagradu za sport Franjo Bučar. Stipića znamo kao dugogodišnjeg djelatnika u atletici, dio je i tima olimpijskih prvaka u jedrenju Fantele i Marenića. Radio je i u nogometu a sada je i u vaterpolu.

Edi Stipić, o priznanju koje je stiglo u njegove ruke kaže.

„Kada sam uopće prije nekoliko godina razmišljao o nagradi Franjo Bučar i vidio na stranicama ondašnjeg ministarstva za Sport sva ta imena bilo mi je jasno kako se radi o ljudima koji su uistinu ostavili veliki trag u sportu bilo da je riječ o sportašima, trenerima ili nekakvim sportskim dužnosnicima i novinarima. Nevjerojatna je stvar biti u društvu takvih ljudi“.

Kako gledate na stanje u zadarskom i hrvatskom sportu poglavito u radu s mlađim uzrastima?

„Globalno gledajući mislim da se u Hrvatskoj još uvijek radi dobro. Jedino što se uz sav taj sport u mlađim kategorijama uvijek spominje termin besparica što je po meni jedan veliki alibi. Mislim da se u malim sredinama ako  se zasuču rukavi i stvori jedan mikro tim te zadovolje neke osnovne postavke sporta, tada može pridonijeti boljitku sporta. Ali to je sve dugotrajan proces i sve treba podrediti tome. Nema čarobnog štapića.“

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50 tisuća kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Komentari