Elektronika u pomorstvu

Elektronika    u     pomorstvu Elektronika    u     pomorstvu

ŽMR

U Zadru je započeo međunarodni znanstveni skup ELMAR. Osamdesetak znanstvenika iz petnaest država predstavit će najnovije rezultate istraživanja iz područja bežičnih komunikacija, obrade signala, multimedije, radara, navigacije i pomorske ekologije.

Elektronika u pomorstvu ove godine ne dominira u programu simpozija. Ovogodišnja velika novost je da nam dolaze reportažna kola HRT-a, koja osiguravaju javljanje uživo sa bilo kojeg mjesta putem satelitske i IP infrastrukturepojasnila je diplomirana inženjerka Petra Dražić.

Program se svake godine proširuje na nove teme. Ove godine, kao jedan Keynote Speaker je kolega s „Odašiljača i veza koji će govoriti o DAB+, znači preko zemaljskih radio postaja i odašiljača prenosit će se digitalni ton i to je nešto novo, što do sada nismo imalinajavila je predsjednica ELMAR-a Branka Zovko-Cihlar.

Hrvatsko društvo Elektronika u pomorstvu - ELMAR podržava mlade znanstvenike koji na simpoziju imaju priliku predstaviti svoje znanstvene radove. Mislav Grgić dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva kaže: Ove godine naši studenti nastupaju s radovima u području radiokomunikacije te u području multimedijskih komunikacija prije svega u obradi slike i videosignala. 
Pomorska struka bavit će se ekologijom mora i luka, imamo grupu znanstvenika sa Pomorskog fakulteta koja tretira luke, situaciju čistoće mora i čistoće uopće u razno raznim sferama, a već iduće godine nastupit ćemo s pomorskom industrijom, najavila je Branka Zovko-Cihlar. 

Dogodine Međunarodni znanstveni simpozij ELMAR slavi 60u godišnjicu.

 

Komentari