Europski novac i dalje pristiže

Europski novac i dalje pristiže

Zadarska županija u vrhu je po povlačenju novca iz europskih fondova. Nabava novih autobusa za Liburniju,izgradnja luke Tkon i dogradnja luke Sali , samo su neki od projekata koji će se realizirati europskim novcem.

Izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže na području grada Nina i susjednih općina, turistički centar u parku prirode Telašćica, inkubator za pčelare u Poličniku, uređenje zavičajnog muzeja u Biogradu. Sve su projekti koji će se sufinancirati europskim novcem.  Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora za nove projekte:

U suradnji s županijom zadarskom, sa Županijskom lučkom upravom mi smo trenutačno u završnoj fazi i ja očekujem da će biti potpisivanje sljedeći mjesec ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju luke Tkon koja je vrijednosti 37 milijuna kuna te priprema dogradnje luke Sali.

najavio je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

U planu je ove godine sanacija, rekonstrukcija ili izmještanje autobusnih kolodvora u gradu Zadru, Benkovcu i Biogradu. Sve to će biti financirano iz EU sredstava.

Europskim fondovima sufinancirat će se i razvoj željezničke infrastrukture:

Koja je izuzetno bitna ako gledamo ukupni prometni razvoj zadarskog kraja. Ako gledamo luku Gaženica, razvoj teretnog prometa u luci Gaženica, mislim da je to jako važno, feasibility studija koju smo dugo najavljivali je u završnoj fazi i ona bi trebala krenuti kroz nekoliko mjeseci u provedbu, u izradu, tako da ćemo onda dobiti i kvalitetna rješenja i najave rekonstrukcije, modernizacije, željezničke pruge u Zadarskoj županiji.

A početkom ovog mjeseca zatvoren je i natječaj za Centar za mlade u bivšoj vojarni Stjepana Radića. S bespovratnih 33 milijuna kuna europskog novca  oživit će se dugi niz godina zapušteni prostor i time obogatiti društveni i kulturni život grada.   

prilog Božidara Kolege

Komentari