Evo kako se putničke agencije nastoje prilagoditi epidemiji

Evo kako se putničke agencije nastoje prilagoditi epidemiji

Turistički djelatnici sa strepnjom prate širenje epidemije koronavirusa. Evo što je o prilagodbi situaciji u jutrošnjoj emisiji U mreži prvog rekao Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija:

Ono što pokušavamo s hotelijerima dogovarati je da imamo neku policu otkazivanja koja je fleksibilnija, znači da gosti koji su uplatili neko ljetovanje i smještaj ili putovanje, da mogu praktično do zadnjeg dana otkazati taj smještaj u RH. Na taj način smo zaustavili otkaze koji bi se događali za 5. i 6. mjesec. Otkazi za te termine su zaustavljeni, nema ih, čak su nakon onog prvog šoka počele i dolaziti neke rezervacije koliko čujem od kolega - kazao je u našoj emisiji uz ostalo Fain.

Na pitanje očekuje li se snižavanje cijena kako bi se privukli domaći turisti, Fain je odgovorio da što se tiče cijena u privatnom smještaju on se već sad može naći jako povoljno. Mislim da je on prihvatljiv i građanima RH i svima ostalima. Ako privatni smještaj ostane prazan onda će svaki poslovni subjekt zasebno odlučiti o spuštanju cijena. Mi nećemo ići na kolektivno spuštanje cijena jer bi to bilo kontraproduktivno.

Sigurno ćemo morati tražiti kompenzacijsku pomoć od vlade RH jer su putničke agencije mali poslovni subjekti i neće moći same izgurati ovu poslovnu situaciju, naglasio je uz to Fain u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog. 

 

 

Tomislav Fain

Komentari