Fantastična priča koja povezuje restorane, ribare, OPG-ove...

Fantastična priča koja povezuje restorane, ribare, OPG-ove... Fantastična priča koja povezuje restorane, ribare, OPG-ove...

Radio Zadar

U prepunom Arsenalu održana je gastro večer, vrhunac ovogodišnjeg Tuna, sushi & wine festivala. Više od 1500 gostiju u čarobnoj atmosferi uživalo je u vrhunskom programu sladeći se vrhunskom hranom i vinom.

Pod voditeljskom palicom iskusnog Olivera Mlakara i uz glasove Natali Dizdar i Zorice Kondže, Zadrani su sinoć uživali u specijalitetima od tune i jadranske ribe te su pili vrhunska vina domaćih vinara. Zadarski chef i nastavnik kuharstva Renato Kraljev ističe kako je Tuna, sushi & wine festival posljednjih godina zainteresirao građane za zdraviju hranu, pa time i promijenio ugostiteljsku ponudu:

Peta godina zaredom Tuna, sushi & wine festival i svake godine sve više restorana, hotela, sve kvalitetnija spiza, sve bolji izbor. Eto, to možemo očekivati u našim restoranima, da imamo bolju ponudu. Već smo mi na nekih 30 % jelovnika, što autohtonih, što domaće spize, idu OPG-ovi, domaći vinari, uljari. Povezuju se restorani, ribari. Fenomenalna priča i to nam je jedini uspjeh da svi zajedno nešto učinimo.

A evo samo djelića ponuda sa sinoćnjih stolova, da zagolica nepca za dogodine:

Marinirana tuna s umakom od tartufa, tuna s umakom od senfa i tuna s citrusom voća.
Imamo tri vrste burgera; jedan je rađen od cikle, drugi od crnila sipe i treći od tikvica.

U mnoštvu se našlo i dosta poznatih lica. Glumica Tamara Šoletić redovita je gošća ovog festivala, a ove godine je, osim gurmanski, uživala i u voditeljskom dijelu priče.

A to sam totalno oduševeljena i - eto, koliko je on odvodio programa - nisam ga nikad uživo slušala. Od Olivera smo svi učili lijepo govoriti i osjećam se počašćeno.

Tuna, sushi & wine festival danas još nudi izložbu fotografija Škur u palači Cedulin i Podmorje na Trgu Petra Zoranića, a vrijedi napomenuti kako još uvijek traje tjedan ponude specijaliteta od tune i jadranske ribe po promotivnim cijenama u zadarskim restoranima.

TUNA, SUSHI U ARSENALU

Komentari