Festival Nosi se : Othello iz druge perspektive

Festival Nosi se : Othello iz druge perspektive

Predstavom "Othello: nezakonita liturgija" večeras u organizaciji zadarskog Teatra VeRRdi počinje drugo izdanje kazališnog festivala NOSI SE. Program koji uključuje niz predstava i umjetničkih projekata traje do 29. Kolovoza.

Festivalski program izvodi se u prostorima Sv. Dominika i Kazališta lutaka Zadar. Više o programu i ideji festivala doznajemo od pokretača, zadarskog glumca Jure Arasa : Predstava "Othello: nezakonita liturgija" u režiji Zlatka Pakovića je jedna intrigantna predstava koja tumači suvremenu, kulturološku i političku situaciju Europe, koja ide uz bok uz svjetske predstave.... Što se tiče festivala, to su zanimljivi i kvalitetni programi koji su relevantni u nekom suvremenom promišljanju, ono što mogu očekivati je jedna neposrednost, jedno druženje, mi imamo namjeru nakon predstave ostati u dvorištu kazališta i družiti se - rekao nam je Aras. Početak predstave je u  21 i 30 . 

Glumica Hrvojka Begović na sinoćnjoj probi nam je rekla - Riječ je o adaptaciji Shakespeareovog komada koja nije klasična adaptacija jer nije smo tekst adaptiran, već je redatelj Paković iz druge perspektive ispričao priču Othella i Desdemone i o cijeloj toj društvenoj situaciji iz koje proizlazi čitava tragedija. 

Komentari