Gliserima po kupačima kod Zverinca, Kukljice, Ždrelca...

Gliserima po kupačima kod Zverinca, Kukljice, Ždrelca...

foto: Dino Stanin / Pixsell

Jedan je 44-ogodišnji plivač teško ozlijeđen prekjučer poslijepodne u naletu glisera na plivača u Zverinačkom kanalu. Policija je privela češkog državljanina koji je vozio gliser, a kaznila je i više drugih voditelja brodica koji su zatečeni u nedozvoljenom glisiranju uz obalu.

Policijski službenici, u suradnji s Lučkom kapetanijom, provode kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim češkim državljaninom kojeg se sumnjiči za ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Njega se sumnjiči da je u utorak oko 18 sati, u moru u Zverinačkom kanalu, između otoka Zverinca i Dugog Otoka, upravljajući gliserom naletio na 44-godišnjeg plivača i teško ga ozlijedio.

 Jučer oko 17 sati, u moru kod Brbinja na Dugom Otoku, 35-godišnjak je upravljajući brodicom neposredno uz obalu, pramcem u ruku udario 60-godišnjakinju koja se kupala. 60-godišnjakinja nije ozlijeđena, a policija u suradnji s Lučkom kapetanijom provodi istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

 Jučer oko 11 sati, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su u nadzoru sigurnosti na moru kod Kukljice zatekli 63-godišnjeg državljanina Austrije kako glisira uz obalu. Oko 17 sati, u prolazu Mali Ždrelac zatekli su 32-godišnjeg njemačkog državljanina kako glisira na udaljenosti od 50 m od obale.

Voditeljima brodica naplaćena je novčana kazna.

 

Komentari