Godišnjica Parka zabave Biograd u znaku Vatrenih

Godišnjica Parka zabave Biograd u znaku Vatrenih

Hrvatski Gardaland ili park zabave Biograd jedini je zabavni obiteljski park u zemlji koji ovih dana slavi godinu dana postojanja. Petak je dan kada će Park i službeno proslaviti rođendan programom posvećenim uspjehu Vatrenih na svjetskom prvenstvu.

Ove godine biogradski zabavni park posjetilo je 70 000 posjetitelja a u sezoni koja upravo traje najviše zabave traže Nijemci, Poljaci, Česi, Slovenci i Austrijanci. Zabavni park nudi sadržaj za cijelu obitelj, boravak,hranu ,piće, adrenalinsku avanturu ili smirenije opuštanje po želji i to ga čini popularnijim od ostalih zabavnih sadržaja. Premda je ovog ljeta, misle organizatori, svjetsko prvenstvo u nogometu pozornost sa zabave premjestilo na travnjak, Park zabave ipak odužuje Vatrenima u petak kada će i obilježiti svoju godišnjicu.

Prvi čovjek marketinga Toni Jeričević naglašava da je san o otvaranju ovakvog parka u Hrvatskoj trajao deset godina a sve je počelo u glavi Franje Koletića, vlasnika svjetski poznate tvrtke za pirotehniku, "Mirnovec". Talijan Franco Barazzoni pak napravio je preko 50 zabavnih parkova diljem svijeta pa je stoga bio i arhitekta hrvatskog projekta na 45 hekatara zemljišta, dok je za tematski izgled parka i opći dojam zaslužan Nedjeljko Mikac, profesor likovne kulture. U projekt je upumpano 15 milijuna eura a svoja vrata je otvorio prošloga ljeta. Konkurenciju u Hrvatskoj kažu nemaju, mjere se sa talijanskom atrakcijom Gardaland koju sadržajem i slijede. Planira se ići u proširenje i premda je 110 uposlenih taman, najavljuje se skori natječaj za nove kadrove na brojnim funkcijama.

" Svatko se danas natječe za vrhunske kadrove pa u tom smislu što su kadrovi bolji, bolje će raditi i park".

Dnevno Biogradski park zabave posjeti oko 700 posjetitelja a najprometnije je vikendima. Ono što bi trebalo dodaje Jeričević je proširenje sadržaja na cijelu godinu što je zasad nemoguće jer je park na otvorenom pa ovisi o vremenskoj prognozi. Najveća atrakcija je Rollercoaster, među najdužima u Europi, namijenjen i odraslima osim onima koji imaju probleme sa želucem:

" Bilo bi dobro pridržavati se uputa jer na nekim spravama postoje upozorenja da prije sjedanja na atrakciju ne treba jesti barem pola sata ranije".

Domaće i strane goste pozivaju u petak poslijepodne na obilježavanje rođendana kojeg će posvetiti Vatrenima a feštu će do kasnih večernjih sati u crveno bijelim bojama uz ostale ozvučiti Zaprešić boysi.

 

 

Komentari