Goran Aleksić podnio kaznene prijave protiv banaka

Goran Aleksić podnio kaznene prijave protiv banaka

Saborski zastupnik SNAGE Goran Aleksić podnio je kaznene prijave protiv sedam banaka zbog, kako kaže, udruženog zločinačkog pothvata protiv građana Hrvatske .

Riječ je o bankama za koje je Vrhovni sud prije mjesec dana utvrdio da su ugovarale nepoštene odredbe s valutnom klauzulom u švicarskim francima te nepoštene kamatne stope.

Banke su svojim ponašanjem oštetile na stotine tisuća hrvatskih građana i to ne samo iz CHF kredita, nego iz euro i kunskih kredita gdje potrošači koji su ugovarali takve kredite još uvijek nisu osvijestili da su ih banke opljačkale, ali su ujedno oštetile i Republiku Hrvatsku, jer je zadnjih 15 godina zbog toga bio smanjen BDP za 15 do 25 milijardi kuna, što bi potrošači potrošili, a isto tako je umanjen i proračun Republike Hrvatske jer bi se iz te potrošnje plaćao PDV, koji bi iznosio 3-4 milijarde kuna. Ja očekujem od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, da hitno obavi svoje izvide, i da pokrene kazneni postupak protiv banaka koje sam prijavio. - izjavio je Goran Aleksić

izjava Gorana Aleksića

Komentari