Grad prodaje objekt na Ižu, Crno je prioritet, a Švorinić ravnatelj HNK-a

Grad prodaje objekt na Ižu, Crno je prioritet, a Švorinić ravnatelj HNK-a

Radio Zadar

Izgradnja Poslovne zone Crno je prioritet ove vlasti, kazao je pročelnik Odjela za EU fondove, Šime Erlić. Izrađuje se glavni projekt, a ove godine očekuje se i poziv za dodjelu bespovratnih sredstava putem ITU mehanizma.

Najvažniji dio dnevnog reda današnje sjednice zadarskog Gradskog vijeća bila je odluka o visini paušalnog poreza u turizmu. Podsjetimo, nakon neslužbenih informacija da će paušal rasti, odluku je donio gradonačelnik Branko Dukić kazavši da će paušal ostati nepromijenjen, dakle u većem dijelu Zadra 300 kuna. To je potvrđeno danas sa 16 glasova vladajućih dok je 11 oporbenih vijećnika bilo suzdržano.

Razlog sudržanosti bilo je odbijanje njihova amandmana da se paušal svuda snizi na 150 kuna. Iz oporbe su naveli kako bi se time dao dodatan poticaj iznajmljivačima. Pročelnik za gospodarstvo, Ivica Katić, kazao je kako bi to bio čisti populizam. On smatra kako ne bi bilo pošteno da isti iznos plaća iznajmljivač na Ravi koji turiste ima dva mjeseca, te onaj na Poluotoku koji je popunjen i više od pola godine:

I smatramo da će to pridonijeti daljnjem razvoju obiteljskog turizma u gradu Zadru. Nadamo se i da će to pridonijeti i tome da ćemo podići kvalitetu našeg obiteljskog smještaja i da će se dio zarade također ulagati u poboljšanje kvalitete.

Osim o turizmu, pričalo se i o gospodarstvu. Izgradnja Poslovne zone Crno je prioritet ove vlasti, kazao je pročelnik Odjela za EU fondove, Šime Erlić. Izrađuje se glavni projekt, a ove godine očekuje se i poziv za dodjelu bespovratnih sredstava putem ITU mehanizma. Donesen je i Urbanistički plan uređenja Petrčana kojim se planira razviti zanatsku zone na 2 tisuće kvadratnih metara.

A velika rasprava povela se i odlukom o prodaji gradske nekretnine na Malom Ižu.
- Tko je u ime Mjesnog odbora potpisao odluku o prodaji zgrade na Ižu? Vlasništvo nekretnine će se problematizirati, stoga predlažem da još malo sačekamo. - naveo je vijećnik SDP-a Antun Novoselović obrazlažući da se ishitreno krenulo u prodaju:

A mnogi će ljudi sa Iža gledajući ovu sjednicu ili prateći medije reći: - To su naše nekretnine, naših starih nekretnine...

Gradonačelnik Branko Dukić odgovorio mu je kako je riječ o derutnoj građevini koju treba staviti u funkciju, a dobit će biti tim veća ako se tu otvori hotel ili neki drugi objekt koji će nekome dati posao:

Grad Zadar dok gospodari s time će ići u takvu prodaju jer želimo aktivirati to ruglo. Kao što sam rekao i za staru Tehničku školu i ono skladište da je to ruglo.

Pred kraj sjednice Gradskoga vijeća, Renato Švorinić potvrđen je za novog-starog ravantelja Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. Oporba je ironično predložila vladajućima da ga imenuju doživotnim ravnateljem, aludirajući da je ovo njegov četvrti mandat, dok su vladajući konstatirali kako iza prvog čovjeka kazališta stoje uspješni rezultati.

DNEVNI RED GV-a

Komentari