Gradonačelnik odlučio: turistički paušal ostaje 300 kuna

Gradonačelnik odlučio: turistički paušal ostaje 300 kuna

Gradonačelnik Dukić s ministricom Murganić na otvaranju dječjeg sportskog igrališta na Višnjiku

Dobra vijest za zadarske privatne iznajmljivače. Suprotno najavama da će poskupjeti na 500 kuna, paušal ostaje 300 kuna, potvrdio je danas zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Odluka se mora usvojiti do kraja mjeseca.

Paušal za privatne iznajmljivače ostaje isti, 300 kuna godišnje objavio je danas zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Odluka o tome bit će uskoro usvojena kako ne bi istekao zakonski rok u kojem jedinice lokalne samouprave moraju donijeti odluku o paušalu ili će ona automatizmom porasti na 750 kuna. 

Obrazlažući kako je došlo do promjene stava, jer se posljednjih dana u javnosti govorilo o poskupljenju na 500 kuna godišnje, Dukić je rekao da je za pravovaljanu odluku bilo malo vremena i da gradska administracija pod njegovim vodstvom ne želi naprečac odlučivati:

Znate kako reagiraju naši na dodatni eventualni namet. Dosta se građana bavi tom djelatnošću, a najčešće su te ad hoc odluke pogrešne. Stoga nećemo ništa mijenjati. Naša odluka, to jest, moja odluka je da to ostane isto. 

Mali iznajmljivači će sigurno pozdraviti ovu Dukićevu odluku kojom je presjekao sva nagađanja o mogućim poskupljenjima paušala.  

Dukić o paušalu

Komentari