Građevinarstvo i dalje "tone"

Građevinarstvo i dalje "tone"

Damir Spehar/PIXSELL

Građevinski radovi u Hrvatskoj u studenom prošle godine, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bili su za 5,3 posto manji na godišnjoj razini, a pali su i na mjesečnoj razini, i to za 2,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U studenom na godišnjoj razini fizički obujam građevinskih radova pao za 7,5 posto.

Godišnje stope promjena izračunate iz kalendarski prilagođenih indeksa pokazuju da je u studenom prošle godine u odnosu na studeni 2012. godine pad građevinskih aktivnosti na zgradama iznosio 10,4 posto, a na ostalim građevinama 3,8 posto.
Smanjenje građevinskih radova na godišnjoj razini pokazuju i izvorni indeksi, prema kojima je u studenom na godišnjoj razini fizički obujam građevinskih radova pao za 7,5 posto.
Statistika pokazuje da je u studenom lani na novogradnjama odrađeno 49,3 posto radnih sati, dok se na ostale radove odnosi 50,7 posto radnih sati odrađenih u tom mjesecu.
Pritom se većina odrađenih sati rada odnosilo na radove na ostalim zgradama, 59,2 posto, dok je 40,8 posto radnih sati odrađeno na zgradama.

Komentari