Granična policija zbrinula ozlijeđenog migranta

Granična policija zbrinula ozlijeđenog migranta Granična policija zbrinula ozlijeđenog migranta

Granična policija iz Korenice sinoć je, na makadamskom putu u mjestu Šeganovac, uhvatila dva muškarca bez osobnih dokumenata, koji su ih izvijestili da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško ozlijedio prilikom pada sa stijene.

O svemu je odmah obaviještena i Hitna medicinska pomoć iz Korenice te se krenulo u potragu za ozlijeđenom osobom. Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i tim Hitne medicinske pomoći su nakon nekoliko propješačenih kilometara na opisanom mjestu zatekli ozlijeđenog muškarca koji je ležao na tlu. Pružena mu je prva pomoć, a potom su ga na nosilima donijeli do prve pristupačne ceste gdje ih je čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći. Nakon pregleda u Općoj bolnicu u Gospiću utvrđeno je kako je teže ozlijeđen te je na daljnje liječenje upućen u KBC Rijeka gdje je i zadržan.

S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Komentari