Grubišić podržao Bilića

Grubišić podržao Bilića

Nikola Barać/Radio Zadar

Saborski zastupnik i predsjednik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivan Grubišić na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru podržao je SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zadra Ivu Bilića. No, don Grubišić je podržao Bilića samo osobno, a ne u ime Saveza.

Također je rekao da će Savez na lokalnim izborima, ako se osnuje u Zadru, najvjerojatnije samostalno izići s nezavisnom listom za Gradsko vijeće te Županijsku skupštinu. Grubišić je istaknuo:

"Dakle, suradnja na programima poslije izbora i da, koaliranje s političkim strankama - ne, podrška nezavisnim kandidatima da. Eto, ja danas dajem podršku osobno u svoje ime kandidatu za gradonačelnika Zadra Ivi Bilić. Sve drugo ostaje otvoreno, ali smo otvoreni za bilo koji prijedlog s bilo koje strane dolazio ako ga naši vijećnici ocijene da je dobar program" 

A kada je riječ o programu don Grubišić kaže: 


"Nećemo lagati, nećemo krasti i zajednički ćemo što pravednije dijeliti - to je naš program u 3 izreke" 


Uvjeren da nema uspješnog posla, razvoja malog i srednjeg poduzetništva niti institucija sustava ili grada bez morala i etičnosti, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zadra Ivo Bilić rekao je da će mu prvi potez kada osvoji vlast biti inventura poslovanja Grada Zadra."Najprije ćemo analizirati poslovnu, financijsku i razvojnu situaciju u gradu Zadru. Broj dva je čist start, nakon analize utvrditi stanja. Nema početka, nema rasta i razvoja na osnovama koje su kontaminirane i treća stvar koju ću napraviti je čista administracija"


Predsjednica Gradskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović dodala je da su se Zadrani nauživali sebične vlasti koja je često stavljala svoj privatni interes ispred općeg. Sve svoje intelektualne i moralne snage stavit ćemo u službu razvoja Zadra i ponuditi građanima nadu da je bolje moguće - poručila je Antičević Marinović. Sabinu Glasovac novinari su pak pitali koja joj je primarna ambicija s obzirom da trenutačno radi kao savjetnica ministra, kandidat je za dogradonačelnicu i na listi je za Europarlament. Dogradonačelnica je moj cilj, odgovorila ja Glasovac.

Komentari