HDZ-ovi kandidati obišli i tvrđavu Sveti Mihovil

HDZ-ovi kandidati obišli i tvrđavu Sveti Mihovil HDZ-ovi kandidati obišli i tvrđavu Sveti Mihovil

Kandidati HDZ-a za izbore za Europski parlament u obilasku su Zadarske županije. Obilazak su počeli u Poličniku gdje su obišli Poslovnu zonu Grabi te radove na izgradnji Centra za razvoj i edukaciju. U Preku su potom obišli tvrđavu Svetog Mihovila i novoizgrađeni dječji vrtić.

Dječji vrtić  svečano će biti otvoren idućeg tjedna najavio je načelnik općine Preko – HDZ-ov Jure Brižić: 

Napravili smo sve da mlade obitelji mogu stvarati djecu, ostati na ovom otoku, to stalno radimo, imamo mnogo projekata koje smo odradili. 

Drugi važan projekt za općinu Preko svakako je  obnova tvrđave Sveti Mihovil. Zadarski župan Božidar Longin:  

To je jedan projekt, jako nam je do njega stalo. Vidili ste i sami što to znači. Što bi to značilo za turizam same općine Preko, ali i ostalih općina, nemojmo zaboraviti općinu Kali i sve ostale općine na ovom otoku.

Ovakvi projekti kao i mnogi drugi ne bi bili mogući bez europskih fondova izjavio je prvi na listi HDZ-a za Europski parlament Karlo Ressler:

Preko 80 posto svih javnih investicija u Hrvatskoj je na jedan ili drugi način sufinancirano upravo iz europskih fondova, iz europskih sredstava, i zato su ovakvi projekti bez obzira što su lokalnog karaktera ujedno i europski projekti i na najbolji način pokazuju tu povezanost i lokalne, ali i europske politike. 

Sljedeće europsko proračunsko razdoblje za Hrvatsku će biti još važnije ,jer će Hrvatska biti uključena već u prvu fazu pregovora o korištenju europskih fondova ističe Ressler: 

Velika razlika koju radi Vlada predvođena Andrejem Plenkovićem i Hrvatskom demokratskom zajednicom, za razliku od prije 5 godina je jedna uključenost lokalnih razina prije svega županija. Jedna orijentiranost na ljude, koji mogu najbolje prepoznati koje su potrebne u pojedinom lokalnim krajevima. Nemoguće je takve stvari raditi iz Bruxellesa, nemoguće ih je raditi pa čak iz Zagreba, i za to je potrebno spustiti i tu razinu odlučivanja , potrebno je razgovarati sa našim županima, sa našim gradonačelnicima i načelnicima ,već u ovoj prvoj fazi kada će se ta sredstva programirati. 

HDZ-ovi kandidati sudjelovat će danas  i na panel raspravi „Zadar, Hrvatska, Europa za generacije – u Kneževoj palači, od 15 i 30, dok će od 18 i 30 u sportskom centru Višnjik biti održano predstavljanje HDZ-ovih kandidata za EU izbore i njihovog programa, a nazočnima bi se trebao obratiti i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.  

prilog Božidara Kolege

Komentari