HDZ potpisao koaliciju s HSP-AS-om, HSU-om, HRAST-om i NS-Reformistima

HDZ potpisao koaliciju s HSP-AS-om, HSU-om, HRAST-om i NS-Reformistima HDZ potpisao koaliciju s HSP-AS-om, HSU-om, HRAST-om i NS-Reformistima

foto: SJM / HRT Zadar

"U sporazumima su definirana mjesta na listama u gradu i županiji i ništa drugo, nema nikakvih drugih dogovora" - istaknuo je prije potpisivanja ugovora s predstavnicima stranaka predsjednik županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta.

Predstavnici HDZ-a Zadarske županije potpisali su danas sporazum o političkoj suradnji između HDZ-a i predstavnika HSP-a dr Ante Starčević, HSU-a, HRAST-a i Narodne stranke - Reformista. "Ovoj su koaliciji građani ispred politike, ona osigurava stabilnost i kontinuitet u razvoju grada Zadra i Zadarske županije"  istaknuo je prije potpisivanja ugovora s predstavnicima gradskih i županijskih ogranaka stranaka predsjednik županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta: 

           Ova koalicija osigurava jednu stabilnost a stabilnost je preduvjet bilo kojeg razvoja, ali osigurava i jedan kontinuitet zahvaljujući kojem smo mi postigli to da je danas Zadar i županija praktički najbolji u državi. Ova koalicija daje jednu političku širokogrudnost, jer spaja široki politički spektar od centra pa na desno, a sve u jednom cilju boljeg života naših građana svih generacija. Ova koalicija ima smisao jer ima zajedničke političke ciljeve, to su odgovornost, odlučnost, znanje za rješavanje problema građana, beskompromisnost u zaštiti interesa ovoga kraja ali i nacionalnih interesa. Zato pozivam birače da daju potporu našim kandidatima Branku Dukiću, Božidaru Longinu i ovoj koaliciji, koaliciji kojoj su građani prije politike  - kazao je uz ostalo Kalmeta.

Ugovorena koalicija nudi stabilnost nasuprot neredu, svim našim partnerima željeli smo dati priliku da sudjeluju u izbornoj utakmici, ustvrdio je Joso Nekić, prvi čovjek gradskog odbora HDZ-a, a predsjednik županijskog vijeća HSP AS Zadarske županije  Dalibor Barešić uvjeren je da će kroz koaliciju „u radu sa stručnim ljudima, mladim ljudima, voditi pravašku politiku 21 stoljeća,  bazirat ćemo se na vrijeme u kojem živimo i dati puni obol ovoj koaliciji koja će voditi Zadar i ovu županiju u bolje sutra".

Pojašnjavajući zašto ostaju u koaliciji, Duško Vuković, predsjednik gradskog odbora HSU-a , navodi kako su sa stajališta umirovljenika donošenje zakona o dodatku na mirovini i povrat imovine dva  iskoraka politike na razini države koji umirovljenici nikada neće zaboraviti, pa se i mi na lokalnoj razini priključujemo  koaliciji koja slijedi takav program.

Vesna Sabolić, predsjednica županijske organizacije Narodne stranke Reformista  tvrdi kako je ova koalicija tim stručnih i pouzdanih ljudi. Ono što je zajedničko svim partnerima je rad za svaki grad, mjesto, općinu u Zadarskoj županiji, ta sinergija će doprinjeti razvitku cijele županije.

Sporazum o političkoj suradnji potpisao je i Darko Pedić za zadarsku podružnicu HRAST-a: Drago nam je što smo dio koalicije, jako smo zadovoljni s odabirom gradonačelnika Branka Dukića za kandidata za gradonačelnika kazao je pozivajući birače da daju povjerenje ovoj koaliciji.

Komentari