Hoće li Županijska skupština danas dobiti predsjednicu?

Hoće li Županijska skupština danas dobiti predsjednicu?

Dino Stanin/PIXSELL

Danas zasjeda skupština Zadarske županije na kojoj će vijećnicima za predsjednicu biti predložena Nevenka Marinović. Oko njezina imenovanja ne bi trebalo biti problema, HDZ s koalicijskim partnerima uživa čvrstu većinu - poručuju uoči sjednice iz vladajuće stranke.

A Dnevni red donosi 29 točaka, uz ostalo tu su izvješća o prošlogodišnjem radu županijskih Upravnih vijeća, te niz odluka vezanih uz projekt energetske obnove Psihijatrijske bolnice Ugljan. 

Uz neočekivan odlazak višegodišnjeg predsjednika skupštine Želja Lončara prošli mjesec se pamti i po uspješnoj prodaji stare zgrade Poliklinike na Kolovarama i to iz trećeg puta. U upravi Županije zasigurno lakše dišu, jer radi se o odluci oko koje su, podijeljena mišljenja znali imati i u vladajućim redovima, pa smo tako svjedočili i izostanku kvoruma. U skupštini u kojoj HDZ ima 16 vijećnica i vijećnika potrebno im je još 6 ruku u zraku kako bi Nevenka Marinović bila potvrđena za novu predsjednicu Skupštine. Prvi čovjek županijske organizacije HDZ - A Božidar Kalmeta u posljednjem razgovoru za naš program ovako je poručio: HDZ sa svojim partnerima ima čvrstu većinu od 22 županijska vijećnika.

Većina ima pravo na predsjednika skupštine - govorio je i Drago Čulina vijećnik iz tročlanog kluba Milan Bandić 365, a pozitivne tonove šalju i pratneri iz redova Neovisni za Hrvatsku.

Bit će zanimljivo vidjeti i čuti kako glasa oporba, iz redova Akcije mladih s kojom se često "borio" bivši predsjednik Lončar u posljednjim istupima i dalje čvrsto kritiziraju vladajuće, ali i oporbeni SDP iz kojeg su se pak mogli čuti pozivi na raspuštanje skupštine. A dobije li povjerenje većine županijskih vijećnika, Marinović bi na novoj dužnosti trebala provesti nešto više od godinu dana, koliko je preostalo do idućih lokalnih izbora.

 

Komentari