Hrvatska je sigurno turističko odredište

Hrvatska je sigurno turističko odredište Hrvatska je sigurno turističko odredište

Na jednog Hrvata u turističkoj sezoni dolazi 4 do 5 turista. Unatoč takvom povećanju broja stanovnika hrvatska policija i ostale žurne službe i ove su sezone odradile uspješan posao, rečeno je danas u Zadru gdje zatvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone.

Ovo je druga godina rada stožera čije se uspostavljanje na obali tijekom turističke sezone pokazalo izvrsnom mjerom u podizanju razine sigurnosti. Hrvatska je i ove godine bila vrlo sigurna turistička destinacija, u ovoj sezoni policija u prometu bilježi smanjenje broja poginulih i ozlijeđenih, manji broj požara, krađa, remećenja javnog reda i mira. Posebno su zadovoljni  smanjenjem nasilnih delikata na štetu stranih državljana i to za 15 posto. Ministar Davor Božinović. 

Činjenica je da kad se dogodi neki takav događaj on zauzme medijski prostor i ja nemam ništa protiv toga, treba se o tome govoriti, ali to nije nešto što pokazuje nekakav negativan trend. Trend je pozitivan, u konačnici vidite da ove godine broj dolazaka u Hrvatsku je opet 5 posto veći što znači da se strani turisti opredjeljuju za Hrvatsku, a  sigurnost u Hrvatskoj je sigurno jedan od elemenata koji utječe na njihovu odluku o odabiru destinacije.

Sigurnost je naš brand kazao je i zadarski župan Božidar Longin:

Mi smo evo i nedavno, treba to naglasiti, ovih dana dobili jednu prestižnu nagradu, svjetsku nagradu. I nismo za ništa najbolja luka na svijetu, jer jedan od osnovnih kriterija koji se i tamo ocjenjivao  pri parametrima koji su se ocjenjivali bila je i sigurnost u luci.  

A velik broj glazbenih festivala koji su se ovog ljeta odvijali na obali, imali su i svoju mračnu stranu, zlouporabu droga.

Zatekli smo dosta velik broj počinitelja uglavnom stranaca, ali smo tu bili doista efikasni, jer smo uglavnom izdavali prekršajne naloge na mjestu izvršenja prekršaja, gdje smo odmah naplatili novčane kazne i uprihodovali u državni proračun Republike Hrvatske iznos veći od 2 milijuna kuna.

Rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša. Slijedi sad i podrobna analiza rada Stožera kako bi policija iduće sezone bila još učinkovitija, a jedna od mjera, najavio je ministar Božinović, vjerojatno će biti produženje rada Stožera.

prilog Božidara Kolege

Komentari