Hrvatska na Višnjiku bolja od Nizozemske

Hrvatska na Višnjiku bolja od Nizozemske

Četvrto kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019 koje će biti održano u Kini donijelo je prvu pobjedu košarkaša Hrvatske. Rezultatom 82:78 u Krešinom domu izabranici Ivice Skelina bili su bolji od Nizozemske.

Odlično je Hrvatska krenula u susret te je u osmoj minuti vodila 22:7 a nakon prve dionice 25:13. U drugoj četvrtini gledali smo izjednačenu igru te se na odmor otišlo rezultatom 44:34 za Hrvatsku.

Nizozemci su u dvadeset i petoj minuti stigli na svega četiri koša zaostatka (52:48) dok je dvije minute prije isteka treće dionice rezultat bio izjednačen 55:55. Na ulazu u odlučujuću četvrtinu Nizozemska je bila u prednosti 59:60.

Pet minuta ostalo je do kraja susreta Hrvatska je vodila 70:69. Tricama Šakića i Uljarevića tri minute prije kraja poveli smo 76:69. Stečeno vodstvo uspjeli smo nekako sačuvati te smo na kraju i slavili s ranije spomenutim rezultatom.

Željko Šakić postigao je najviše 22 koša, Filip Krušlin dodao je 17. Peto kolo na rasporedu je 28. lipnja kada nas očekuje gostovanje kod Italije.

Komentari