Hrvatska u Krešinom domu dočekuje Nizozemsku

Hrvatska u Krešinom domu dočekuje Nizozemsku

Foto: Marin Sušić/HKS

Ponedjeljak donosi četvrto kolo kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo 2019. Reprezentacija Hrvatske nakon i trećeg uzastopnog poraza više nema pravo na pogrešku. U petak su u Krešinom domu iznenađujuće poraženi od Rumunjske, sada ih očekuje Nizozemska na istom mjestu.

Nizozemci su upravo protiv nas stigli do jedine pobjede u ovim kvalifikacijama.

Izbornik Hrvatske, Ivica Skelin.

„Znamo da igraju s klasičnom stretch četvorkom i da su im bekovi izuzetno atletični, motorični i prodorni. Dosta su dobri u tranziciji i imaju igrače koji su sposobni ući u šuterske serije, prije svega tu mislim na Frankea. Morat ćemo zaustaviti tranziciju, svesti utakmicu na igru pet na pet, ne dopustiti im lagane šuteve i ne raditi prekršaje na šutu za tri poena što smo radili u Nizozemskoj“.

U petak je podraška s tribina bila izvrsna, više od šest tisuća posjetitelja bilo je u dvorani, bit će zanimljivo vidjeti koliko će ih biti ovog puta.

Tri kola preostala su još do kraja kvalifikacija, Hrvatska ima ispred sebe velik zadatak da slavi u sve tri utakmice. Najprije u ovoj protiv Nizozemske dok potom trebaju biti uspješni i na gostovanjima kod Italije i Rumunjske. Ogled s Nizozemcima počinje u 20 sati.

Komentari