Hrvatska u polufinalu

Hrvatska u polufinalu

FOTO:HRS

Izborivši plasman u polufinale europskog prvenstva u Danskoj, hrvatska rukometna reprezentacije je stigla do svog 16. plasmana u polufinala velikih natjecanja, te šestog uzastopnog na europskim prvenstvima.

Hrvatski rukometaši su u 11 nastupa na europskim prvenstvima stigli do sedmog polufinala, no samo su dva puta izborili i finale, a još uvijek su bez zlata. Prije četiri godine u Austriji su izgubili od Francuske, a dvije godine ranije u Norveškoj su u završnom ogledu poraženi od Danske. ehf_2014_logo.jpg

U deset nastupa na svjetskim prvenstvima Hrvatska je pet puta stigla do polufinala, četiri puta ušla u finale, a jednom i osvojila krunu, 2003. godine u Portugalu pobjedom protiv Njemačke. Na olimpijskim igrama hrvatski rukometaši su u sva četiri nastupa stigli do polufinala. Dva puta su u polufinalu pobijedili, a potom i osvojili olimpijsko zlato - u Atlanti 1996. protiv Švedske, te 2004. U Ateni protiv Njemačke. U dosadašnjih 15 polufinala na velikim natjecanjima hrvatska vrsta je osam puta ušla u finale, a ukupno je osvojila 12 medalja.

Komentari