I ove godine ART DESIGN

I ove        godine ART DESIGN

I ove godine održat će se Županijska smotra ART DESIGN učenika srednjih škola Zadarske županije. Smotra će se održati 10. travnja , a tema je umjetnik kao kritičar vremena. Sve radove treba dostaviti u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna do 4. ožujka.

Dozvoljeno je sudjelovati s više radova u različitim tehnikama. Svi radovi moraju imati napisano ime i prezime učenika, razred, školu, ime i prezime mentora, naziv i tehniku rada. Svaka škola dužna je dostaviti kompletan popis radova s gore navedenim podatcima.

Sve radove treba dostaviti u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna do 4. ožujka 2019. ponedjeljak.

Otvaranje izložbe uz prigodni program bit će 10. travnja 2019. u 12.00 sati u Narodnom muzeju.

   Predsjednica povjerenstva i kontakt osoba je prof. Lidia Biočić 

Vaš zadatak je da i vi postanete kritičari svakodnevice, društva i današnje pop-kulture koristeći se jezikom pop-arta. Stvorite suvremena djela, budite kritičari danas kao pop-artisti nekad. Razmislite o tome što obilježava današnju pop-kulturu, poput reality emisija, komercijalizacije i uniformizacije ljepote, života gledanog kroz filtere društvenih mreža. Gdje je nestala potreba da budemo drukčiji? Spremni smo ići „pod nož“ samo da budemo isti, da stanemo u kalup onih ideala koji nam se serviraju s naslovnica časopisa i ekrana pametnih telefona. Razmislite i o problemima u kojima se svijet nalazi, što obilježava politiku svijeta, oko čega i zbog čega se vode ratovi, jesmo li postali imuni na nasilje koje trešti ne samo s filmova već i informativnih programa. Zaustavite li se na vijest o brutalnom ubojstvu ili pogibiji tisuća ljudi u zemljama Trećeg svijeta ili samo scrolate dalje? I na kraju, ne gledajte, promatrajte svijet oko sebe, promatrajte i komentirajte! Djelujte!

   Više informacija na http://www.ss-primijenjenaumjetnostidizajn-zd.skole.hr

Komentari