I. Santini: Sanjam poziv u reprezentaciju

I. Santini: Sanjam poziv u reprezentaciju I. Santini: Sanjam poziv u reprezentaciju

Još nekoliko dana u rodnom gradu na odmoru se nalazi zadarski nogometni internacionalac, Ivan Santini, igrač belgijskog Standarda iz Liegea. Vrlo skoro počinju pripreme za sezonu od koje u klubu očekuju jako puno.

Prva godina u Standardu nakon Kortrijka nije bila lagana. Bilo je ružnih ali ipak puno više lijepih trenutaka. „Proces aklimatizacije uvijek donosi neke nove izazove. Stigao sam u veliki klub koji je imao turbulentnu sezonu. Mijenjali su se treneri, stigao je i novi predsjednik te je i moj status bio rekao bih dosta zanimljiv. Bio sam i na tribini, pa sam vraćen u momčad. Sve je to škola, ja sam bio spreman na sve izazove i sretan sam kako je sve završilo“.  Rezultatski sezonu je izvukao Kup koji su osvojili Santini i suigrači. U prvenstvu je osvojeno sedmo mjesto što je loše, obzirom na tradiciju kluba i očekivanja navijača. „Osvajanjem Kupa sve smo spasili. Osigurali smo izlazak u Europsku ligu što je bio jedan od ciljeva tako da je sezona na kraju i bila dobra“.

Upravo Ivan u finalu Kupa protiv Club Bruggea bio je igrač odluke. Postigao je odlučujući pogodak dok je za jedan bio i asistent „Ne volim ja sebe nikad stavljati u prvi plan. To je uspjeh cijele momčadi. Moj zadatak jest postizati golove, taj dan sam ja bio taj koji je bio strijelac, drugi put se posrećilo nekome drugom“. Rezimirajući prvu od četiri godine koliko ima ugovor s članom Jupiler Pro legue i više je nego zadovoljan. „Jesam, postigao sam i 11 golova i dobro je. Uvijek težim usavršavanju tako da ću nastojati ove sezone biti još bolji i korisniji za svoju momčad“.

Iako je često bio strijelac to nije bilo dovoljno za naći se barem na širem popisu Čačićevih „Vatrenih“. „A što da kažem, to mi je uvijek nekako bolna tema. Nadao sam se, to je sportski. Nadam se i dalje i najveća mi želja obući dres Hrvatske. Tko zna, možda uskoro i do toga dođe, na meni je samo da „pričam“ na travnjaku, valjda će se onda i mene sjetiti“.  Slijedi Euro u Francuskoj, koliko može Hrvatska. „Može puno i očekujem naš dobar rezultat. Vatreni u meni imaju najvećeg navijača. Želim im svu sreću“. I za kraj uvijek se dotaknemo matičnog kluba koji tone sve dublje, sadašnjost Zadra je Treća HNL. „Srce me boli kada vidim što se događa s klubom koji je dao toliko vrsnih nogometaša. Stvarno vjerujem da će se taj pad zaustaviti i da će zasjati ljepši dani na Stanovima. Ja sam uvijek spreman pomoći“.

 

Komentari