Imate li autentični otočni proizvod?

Imate li autentični otočni proizvod?

Spare Rajne Brzić

Općina Tkon je raspisala Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu potpora za promicanje „Hrvatskog otočnog proizvoda“ za 2015. g. HOP je oznaka za kvalitetu i otočno podrijetlo proizvoda te je prepoznatljiv brend. Dodjeljuje je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Na području Općine Tkon je devet nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ i to za proizvode:  Kunjske spare, Kunjska sprta, nakit od plodova drva cofoke, pleteni bokobrani i pandule za brodove, marmelada od zelene smokve s ružmarinom, ekstra djevičansko maslinovo ulje i nematerijalni proizvod trekking utrka „Škraping“.

Ovom mjerom Općina Tkon dodatno potiče svoje otočne proizvođače na otočnu proizvodnju te je cilj poticanje samozapošljavanja kao jamstvo za ostanak na otoku.

ogrlica-od-cofoke.jpg

Bogatom ponudom autohtonih proizvoda posebno označenih markicom „Hrvatski otočni proizvod“ na području Općine Tkon promoviraju se tradicionalni proizvodi koji se obično proizvode u malim serijama i koji se upravo zbog toga odlikuju svojom posebnošću i kvalitetom, dodatno se promovira i turistička ponuda Tkona i otoka Pašmana kao i cijele Zadarske regije, a cilj je posjetiteljima i gostima Tkona i otoka Pašmana ponuditi izvorne otočne proizvode.

Svaki tjedan u turističkoj sezoni i u zimskom razdoblju za vrijeme manifestacije „Škraping“ na području Tkona organizira se i tradicionalan Sajam otočnih proizvoda na kojem se može naći bogata ponuda upravo ovih tradicionalnih otočnih proizvoda.

Rok za predaju zahtjeva je 30.09.2014. g. 

Komentari