Ingrid Antičević Marinović (SDP) i Joso Knez (HSLS) na Ižu

Ingrid Antičević Marinović (SDP) i Joso Knez (HSLS) na Ižu

SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Ivo Bilić, obećao Ižanima brzobrodsku liniju, slobodan prijevoz goriva, brže povezivanje s Hitnom pomoći,otvaranje Doma za starije te poboljšanje vodoopskrbe, kratkoročno, izgradnjom vodosprema.

"Odgovorna vlast ne gradi monumentalne spomenike, nego radi na projektima od istinske važnosti za građane. Zato je nužno čuti njihovo mišljenje i potrebe." 

Rekla je predsjednica Gradskog Odbora SDP-a i saborska zastupnica, Ingrid Antičević Marinović, na skupu SDP-a i HSLA-a na Ižu, istaknuvši također:

"Cilj nam je promijeniti lice politike. Stoga i izlazimo s kandidatom za gradonačelnika Ivom Bilićem koji zna što je zaista potrebno kako bi se pokrenulo gospodarstvo i zaposlili mladi ljudi"

Depopulizacija je najveći problemi s kojima se susreću otočani. Na Velom Ižu je 250 stanovnika većinom starije životne dobi koji se osjećaju zanemareni.

Kandidat za gradonačelnika Ivo Bilić predstavio je svoje planove za poboljšanje života otočana. Pitanje vodoopskrbe, dok se ne riješi distribucija vode cjevovodima, za što bi se mogla koristiti sredstva EU fondova, može se kratkoročno riješiti vodospremama i razrađenim sustavom distribucije vode, te postavljanjem hidranata i priključaka u kućama.

Ivo Bilić, rekao je ukoliko bude izabran, planira i uvođenje još jedne brzobrodske linije, osigurati slobodan prijevoz goriva i jeftiniji prijevoz robe. Također češće tamponiranje poljskih putova, osiguravanje brze povezanosti s Hitnom medicinskom pomoći te otvaranje Doma za starije osobe.

"Potrebno je stati na kraj ilegalnom radu i početi racionalno trošiti, te spriječiti da mladi odlaze iz države u potrazi za poslom".

Rekao je predsjednik zadarskog HSLS-a Josip Knezi  istaknuo je kako u SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika vidi osobu koja donosi konkretne planove. Stoga su se i odlučili na suradnju tijekom lokalnih izbora.

 

Komentari