"Đir po gradu" do 15. siječnja

"Đir po gradu" do 15. siječnja

Već smo izvještavali kako je povećanje dolazaka od 30 posto te noćenja od 24 posto u adventsko vrijeme respektabilna brojka te ujedno najbolji turistički rezultat dosad za Grad Zadar. Njegova preteča je "Đir po gradu" koji se još uvijek stigne prođirati.

 Advent očigledno privlači posjetitelje tijekom cijelog dana i za cijelog trajanja a njegova preteča "Đir po gradu" popratni je događaj koji traje još tjedan dana i prilika jje prije svega za povoljnu nabavku onoga što građanima nije bilo toliko dostupno tijekom godine.


8. Đir po gradu počeo je 24. studenoga prošle godine i traje do 15. siječnja.U tom razdoblju restorani otvaraju vrata nudeći prigodne menije po pristupačnim cijenama, trgovine prigodne ponude, popuste i akcije a muzeji dodatne programe te akcije na ulaznice i suvenire, kaže Daniejla Rimanić, koordinatorica manifestacije:

" To je jedan oblik ostvarivanja ponuda popusta il akcija, npr; restorani svaki dan do 18 sati ili isteka zaliha nude dnevne menije od 60 do 70 kuna."

"Đir po gradu" odnosi se na sve subjekte na Poluotoku a svi koji su uključeni u akciju imaju naljepnicu odnosno oznaku na svojim vratima po kojom će je građani prepoznati. Kao preteča Adventa, prije 8 godina pala je ideja da u zimsko vrijeme grad oživi sa prigodnom ponudom, koncertima i sadržajima za djecu. Kako se vidjelo da je to doba godine na Jadranu mahom tiho, išlo se na sadržaje koji će oživjeti staru jezgru. Danijela Rimanić:

" Novitet je bio uz bogat koncertni i zabavni program za djecu i odrasle, jaslice u prirodnoj veličini na Trgu Petra Zoranića te uprizorenje živih jaslica 15. i 21. prosinca u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla Kveštura, dva vikenda uoči Božića koji to tradicionalno rade svake godine u Diklu 26. prosinca, na sv. Stjepana.
Dodatnim sadržajem oplemenila se adventska manifestacija ukrašavanjem borova na Poljani Šime Budinića s djecom svih uzrasta koja su pohađala edukativne i kreativne radionice za izradu božićnih ukrasa u organizaciji Muzeja antičkog stakla, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra.
Grad Zadar je uz pomoć tvrtke Tržnica Zadar d.o.o. organizirao postavljanje 143 jelkice po nekoliko gradskih ulica kako bi se ulice uljepšale te kako bi se još više osjetilo blagdansko ozračje. Jelkice su žive u pitarima a poslovni subjekti su ih ih sami ukrasili".

Kako akcija još traje pozivaju se građani da posjete staru jezgru Grada i po pristupačnim cijenama priušte sebi zadovoljstvo kupovine koju nisu mogli sebi priuštiti ranije.

 

Komentari