Ivan Pudar novi trener NK Zadar

Ivan Pudar novi trener NK Zadar

Novi trener Nogometnog kluba Zadar je Ivan Pudar. Uprava Kluba i Pudar dogovorili su suradnju do kraja tekuće sezone, s opcijom produljenja, za što postoji obostrana želja. Pudar će naslijediti Josipa Butića dok je u zadnje dvije utakmice momčad vodio Zvonimir Jurić.

Najveći dio igračke karijere proveo je na mjestu vratara Hajduka, čiji je bio i kapetan, a igrao je i za portugalske klubove Espinho, Boavistu, Madeiru te njemački Trier. Bio je član nogometne reprezentacije Jugoslavije, koja je na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojila brončanu medalju. S juniorskom reprezentativnom selekcijom osvojio je europsko zlato u Beču 1979., a iste je godine nastupio i na Svjetskom prvenstvu do 21 godine u Japanu. Nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982.

U trenerskoj karijeri vodio je sve kategorije Hajduka, te Omiš, Mosor, Uskok, Hrvatski dragovoljac, Solin, s kojim je triput izborio kvalifikacije za ulazak u 1. HNL, Šibenik, s kojim je iz druge lige došao do prve i četvrtog mjesta te nastupa u Europi, a posljednji klub bila mu je Segesta. Dolazak u Zadar za Pudara predstavlja veliko zadovoljstvo i izazov.

„Oduvijek sam sa Zadrom i Zadranima imao dobar odnos i uzajamno poštovanje. Svetka Ćustića poznajem dugo godina i u aktualnoj Upravi Nogometnog kluba Zadar prepoznao sam želju i ambiciju da se klub napokon postavi na zdrave noge te da Zadar postane čista nogometna sredina sa svim uvjetima da iskoristi potencijal kojeg ima. Očekujem da ćemo svi zajedno napraviti taj iskorak prema naprijed i vratiti Zadar tamo gdje mu je mjesto“.

Predstavljanje Pudara je u srijedu u 12 sati na Stanovima.

 

Komentari