Iz Nacionalnog stožera o putnicima koji sutra stižu u Zadar iz Italije

Iz Nacionalnog stožera o putnicima koji sutra stižu u Zadar iz Italije

Marko Dimic/PIXSELL

Što se tiče katamarana Ancona-Zadar, u nedjelju oko 18.30 dolazi 20 hrvatskih državljana, te 14 državljana Crne Gore za koje će biti organiziran tranzit za odlazak u njihovu zemlju - najavio je na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite - ministar Davor Božinović.

Ministar Davor Božinović govorio je o povratku naših državljana letovima Croatia Airlinesa iz Rima. Kaže da je na listi, koja bi trebala biti konačna do kraja dana, za sada 28 hrvatskih državljana i 5 Slovenaca.

Što se tiče leta Zagreb-Lisabon-Madrid-Zagreb, za sada su na letu 43 osobe.

Zagreb-Stockholm-Zagreb je za sada 31 osoba na listi.

- Što se tiče nedjelje, imamo najavu da će oko 21 sat na Breganu stići autobusi s 118 hrvatskih državljana.

Što se tiče katamarana Ancona-Zadar, on stiže u nedjelju oko 18.30, a za sada je prijavljeno 20 hrvatskih državljana, te 14 državljana Crne Gore koji odmah nastavljaju put prema svojoj zemlji. 

 

Svaka osoba koja dođe bit će profilirana od strane epidemiologa i graničnog inspektora ima li simptome. Provjerit će se je li osoba bila u kontaktu s nekim tko je bio pozitivan. Je li neka osoba boravila u području gdje je visoka incidencija. Svi će se staviti u samoizolaciju. Oni koji napuštaju RH bit će prepraćeni do granice od strane policije , - ističe, uz ostalo, član Nacionalnog stožera Krunoslav Capak .

ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak :

Komentari