Izravno iz Seula: Šime Košta o svom bendu

Izravno  iz Seula: Šime Košta o svom bendu Izravno  iz Seula: Šime Košta o svom bendu

EXP Edition- korejski je pop bend u kojem pjeva i naš Zadranin Šime Košta. Sjećamo ga se i kao pobjednika Turbo limach showa. Ovaj 24 godišnji Zadranin iz New Yorka preselio se u Seul gdje s još trojicom članova benda kreću u osvajanje korejskog ali i svjetskog glazbenog tržišta.

Šime je nas već osvojio gostujući u programu Radio Zadra. Javio nam se iz dalekog Seula s pozdravima Zadru, Preku, Belafuži... 

   Nakon dvije godine u gimnaziji Jurja Barakovica otišao sam u Ameriku gdje sam završio srednju školu. Na Arizona State Universityju studirao sam  glazbu; točnije pjevanje za Glazbeno Kazalište - mjuzikle i operu. Nakon završenog studija sam se preselio u New York gdje sam nastupao u različitim manjim predstavama i konačno postao dio K-popo benda EXP Edition

  Pod motom "rođeni u New Yorku, stvoreni u Seulu" 22-godišnji Koki Tomlinson japanskog i njemačkog podrijetla, 24-godišnji Portugalac Frankie DaPonte, 26-godišnji Hunter Kohl rođen u New Yorku i naš 24-godišnji Šime Košta, preselili su se u Južnu Koreju kako bi naučili jezik i snimili debitantski album.

 U Seoul smo se preselili prošlo ljeto i nakon višemjesečnih proba  konačno smo se predstavili korejskoj ali i međunarodnoj publici krajem 4. mjeseca  s našom pjesmom  Feel like thisrekao nam je Šime Košta gostujući u programu Radio Zadra.

 Ovo je za mene bio nezamisliv san da ću se jednog dana živjeti u Seulu, a sve je  počelo  s ciljem da se istraži ovaj globalni fenomen koji se zove K-pop.

 

 K-pop, korejski pop poznat je ne samo u Južnoj Koreji veći u SAD-u, Australiji , a zanimljivo je  da sam počeo dobivati  mailove i pisma podrške obožavatelja  iz Hrvatske gdje se također sluša K-pop što me iznenadiloističe Šime.

  U Seulu učimo korejski, redovno idemo na predavanja. Jezik je  vrlo težak i zahtjevan  ali napredujemo. Život je u Seulu super, ljudi su dobri i prihvatili su nas  dobro jer ipak smo stranci koji pjevamo na njihovom jeziku.  

Ako ne uspijem doći u Zadar i Preko ovo ljeto onda moram stići u berbu maslina na jesen, poručio je 24- godišnji Šime Košta, a mi njemu i bendu EXP Edition  želimo puno uspjeha.

 

 

 

  

Šime Košta u programu Radio Zadra

Komentari