J. Galešić: U Leeds ne idem na izlet već po titulu

J. Galešić: U Leeds ne idem na izlet već po titulu

Najveći izazov u dosadašnjoj karijeri uskoro očekuje zadarskog profesionalnog boksača Jerka Galešića. Galešić (9-0, 6 KO) će se 18. studenog u engleskom Leedsu boriti za IBF-ov Youth pojas (naslov za mlade boksače) u srednjoj kategoriji.

Protivnik 22 – godišnjem Jerku bit će branitelj naslova, Englez Reece Cartwright (14-0,9 KO) koji također još uvijek ne zna za poraz.

„Definitivno, veliku priliku sam dobio i nastojat ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Reece je stvarno vrhunski boksač, dosta je visok, boksat će pred svojim navijačima ali to je meni sve samo još jedan motiv više da tu borbu odradim što je moguće bolje“.

Kako je uopće došlo do ovog meča, borba za naslov a takoreći tek si krenuo u prave profesionalne vode.

„Moj menadžer Luka Popović me predložio za taj meč, ljudi koji vode tu organizaciju su pristali. Sve je dogovoreno vrlo brzo i želim osvojiti IBF-ovu juniorsku titulu“.

U tijeku su i posljednje pripreme, kako teku.

„Ono što smo zacrtali ja i moj trener Ivan jukić to smo i odradili i još uvijek odrađujemo. On mi je najveća potpora, ima dosta iskustva i uvjeren sam da ću biti u vrhunskoj formi za odraditi svih deset rundi. Također, u ringu dosta spariram s Lukom Vuksanom iz BK Diabolika koji je fizički dosta sličan Englezu. Sve smo Jukić i ja poduzeli da u dvoboju protiv cartwrihta budem pravi. Ne idem u Leeds na izlet, idem po pobjedu i sve ću dati da ju i ostvarim“.

 

Komentari