Javna panel rasprava o prometnim problemima u Zadru

Javna panel rasprava o prometnim problemima u Zadru

Povodom obilježavanja manifestacije Europskog tjedna mobilnosti Grad Zadar, u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, organizira panel raspravu na temu: „Perspektive i održivost prometnog modela Zadra“.

Cilj ovoga panela je potaknuti diskusiju na temu održivosti postojećeg prometnog modela grada, mogućnostima za smanjenje korištenja automobila, većem korištenju alternativnih oblika prometovanja i javnog prijevoza, digitalizaciji javnih prometnih usluga, utjecaju prometa na javni prostor i općenito kvalitetu života u gradu.

Na panelu će sudjelovati stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području prometa, urbanizma, i zaštite okoliša u sastavu:

       Dr. sc. Una Vidović - Mobilita evolva d.o.o. (Zagreb)
       Ivan Šimić, dipl.ing. - Regionalna energetska agencija Sjever (Koprivnica)
       Dr. sc. Dino Županović -  Sveučilište u Zadru
       Atana Grbić - Udruga „Eko Zadar“
       Pero Marušić, dipl.ing.arh. - Arhitektonska radionica Marušić d.o.o. Zadar
         Stipe Stagličić, mag.inf. – CityBus Zadar


Odmah po završetku stručne panel rasprave uslijedit će posebno zanimljiva panel rasprava pod nazivom: „Prometni model Zadar 2040. godine i kako ga vide budući korisnici“, u kojoj su sudionici panela budući korisnici prometnog sustava grada, odnosno djeca OŠ Smiljevac uz pratnju i vođenje prof. Zrinke Merčep.

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija u organizaciji Europske unije, koja se obilježava svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna. Njen osnovni cilj je potaknuti javnu svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljšati kvalitetu života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

Javna panel rasprava održat će se u petak 21. rujna 2018. godine u Kneževoj palači (na adresi Poljana Šime Budinića 3, Zadar) s početkom u 09.45 sati.

Komentari