Jedna od najaktivnjih podružnica u nakladništvu

Jedna od najaktivnjih podružnica u nakladništvu

U povodu Dana grada Zadra u zadarskoj Gradskoj knjižnici, predstavit će se godišnja izdanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Zadarska podružnica društva jedna je od najaktivnijih u našoj zemlji što se izdavaštva tiče, navode u društvu koje objavljuje najmanje jednu knjigu godišnje.

Govoreći o djelovanju društva, doktorica Vanda Babić za naš je program izjavila kako podružnica u Zadru pokušava osim stipendija i dobrotvornog rada zaokružiti djelatnost novim knjigama i na taj način se predstaviti prostoru u kojem jesmo pa svake godine tiskamo najmanje jednu knjigu. U svojoj povijesti posebno smo se bavili autohtonim hrvatskim područjima, pa smo uz pomoć Zadarske županije doveli djecu iz Posavine na more, pa smo kad je bila velika poplava napravili humanitarnu akciju za te ljude koji su ostali bez ičega. HKD Napredak osim što u svojim temeljima ima stipendiranje mladih nadarenih studenata širimo djelovanje na društvene djelatnosti koje uključuju dobrotu i humanizam a prije svega dobru knjigu - navela je uz ostalo doktorica Babić koja je gostovala u našoj emisiji "Kulturoskop" . 

Od 18 sati u Gradskoj knjižnici predstavit će se monografija „HKD Napredak Zadar 1994. – 2014.“ (S. Obad, V. Babić, A. Gverić), „Rane priče“ (S. Bašić) i „Kulturalno pamćenje – ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke“ (V. Babić). U predstavljanju sudjeluju: prof. dr. sc. Vanda Babić, Stanko Bašić, dr. sc. Ante Gverić, dr. sc. Radomir Jurić, Ivica Nevešćanin i dr. sc. Denis Vekić.

 

prof. dr. Vanda Babić

Komentari