Jusup uoči Kupa i ogleda s Alkarom: "Mogli smo proći i bolje u ždrijebu"

Jusup uoči Kupa i ogleda s Alkarom: "Mogli smo proći i bolje u ždrijebu"

Košarkaši Zadra u trećem krugu Kupa Krešimira Ćosića gostuju kod sinjskog Alkara. Prva je to od tri utakmice koliko će ih Zadrani odigrati u narednih pet dana. Nakon toga očekuju ih dva domaća prvenstvena dvoboja u HT Premijer i ABA ligi protiv Splita u petak, odnosno Igokee u nedjelju.

Iako je Alkar na svom parketu neugodan po svakog protivnika, prednost u tom dvoboju ipak je na strani Zadra i sve osim uvjerljive pobjede momčadi s Višnjika bilo bi veliko iznenađenje.

Ipak, trener Zadra Danijel Jusup prilično je suzdržano najavio sutrašnju utakmicu naglasivši kako Alkar treba shvatiti ozbiljno.

„Možda smo u ždrijebu mogli proći i malo bolje. Alkar je nezgodna ekipa pogotovo na domaćem terenu. Brza su ekipa sa dobrim šuterima i dobrim igračima u unutarnjoj liniji. Ekipe iz nižeg ranga su uvijek dodatno motivirane u Kup utakmicama jer traže svoju šansu da pobjede jačeg protivnika što je i normalno i sportski. Na nam je da se što bolje spremimo za tu utakmicu, da u nju uđemo spremni i da izbjegnemo bilo kakvo iznenađenje.“

Zadrani će i u utakmici protiv Alkara biti lišeni usluga Dominika Mavre, Stefana Fundića i Ivana Siriščevića koji su zbog ozljeda i bolesti van stroja. Jusup se posebno osvrnuo na situaciju oko ovog potonjeg čije se izbivanje s parketa sada već mjeri u mjesecima.

„Doktori govore jedno, on drugo, a ja nemam vremena s tim se opterećivati. Ja radim s onim igračima koji participiraju treninzima. Odužila se i ta viroza kod Mavre koja po meni traje predugo. On još nije ni počeo trenirati, a po doktorskoj dijagnozi Fundić ima ozljedu skakačkog koljena. Ali što se može, iz ove kože ne možemo“, zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Ivica Glavan-Ićo s početkom u 19 sati.

Komentari