Kako bi promjene bile globalne

Kako bi promjene bile globalne Kako bi promjene bile globalne

Tržnica u Kutini započela je s prikupljanjem donacija za djecu u Osnovne škole Zemunik, a Zadar je uzvratio ovu humanitarnu akciju. Uu suradnji s OPG-ovima Seljačke tržnice postavljen je jutros Štand dobrote na kojem su prikupljana sredstva za Osnovnu školu "Josipa Pančića" u Bribiru.

U zadarskoj akciji , danas prije podne, na Seljačkoj tržnici  sudjelovala su djeca iz Osnove škole "Zemunik" i volonteri Udruge za Ruralni razvoj Ravni kotari.Sve je to dio akcije "Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno" Portala dobrote.

 

Cilj ove humanitarne akcije je osigurati obroke onoj djeci koja nisu u programu socijalne pomoći jer im roditelji ne rade ili mjesecima nisu primili plaću, pod ovrhama su ili su iz mnogobrojnih obitelji s malim primanjima. U prvom dijelu akcije plaćeni su obroci do kraja školske godine za gotovo 1000 djece.

U travnju 2015. Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za Projekt besplatne prehrane te su se na taj način podmirili obroci za 17500 djece. U Projekt je ušlo oko 600 škola, a Portal dobrote partner je 51 školi. 

A sve je krenulo iz Kutine gdje je postavljen poseban štand na koji su lokalni OPG-ovci donirali svoje proizvode u vrijednosti otprilike 10 kn jer prosječna cijena toplog obroka iznosi 9 kn.

Svaka vrećica donirane hrane ima naljepnicu s logom Portala dobrote kako bi se istaknulo da su to donirani proizvodi. 

Tržnica u Kutini je započela s prikupljanjem donacija za djecu u Osnovne škole "Zemunik", a Zadar danas uzvraća humanitarnom akcijom na Seljačkoj tržnici na koju ste svi pozvani. 

 

Komentari