Kalmeta + Peroš = simbol političke korupcije

Kalmeta + Peroš = simbol političke korupcije

foto: F.Brala / Pixsell

Svečanost dodjele javnih priznanja u povodu dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana zasjenio je istup SDP-ovih gradskih vijećnika, koji su podizanjem transparenta željeli poručiti kako se ne smije pljeskati političkoj korupciji.

Isticanjem transparenta na kojemu je pisalo Kalmeta+Peroš jednako politička korupcija, zadarski SDP-ovci su htjeli poručiti kako je nemoralno da nagradu grada iz ruku gradonačelnika Božidara Kalmete primi ravnateljica Narodnoga muzeja Renata Peroš, koja je 2001. godine s nezavisne liste prebjegla HDZ-u i tada omogućila Kalmeti još jedan gradonačelnički mandat. Ustajanje svojih kolega vijećnika u trenutku uručenja nagrade obrazložila je predsjednica zadarskoga SDP-a Sabina Glasovac.

Mladim ljudima je vrlo važno poslati jasnu poruku da se ljudi koji nemaju morala i koji sudjeluju u političkoj korupciji i koji izvrgavaju volju građana na izborima moraju najoštrije osuditi, a ne zapošljavati i zbrinjavati u gradskim tvrtkama te im još za to davati javna priznanja,

poručila je predsjednica gradskog SDP-a Sabina Glasovac, inače pomoćnica ministra obrazovanja Željka Jovanovića.

pxl_241113_6966023.jpg

Zadarski gradonačelnik odgovara kako je u ovo vrijeme krize važnije zajedništvo nego li međustranačka prepucavanja.

Pa, nisam to vidio. Čujte, svi mi živimo u demokraciji, svatko može raditi što hoće i što ga je volja, međutim da ti postupci više govore o onima koji to rade, nego o onima o kojima to pišu,

rekao je Kalmeta.

A Kalmeti, sadašnjem gradonačelniku i bivšem ministru, čiji se dobar dio nekadašnjih suradnika nalazi u Remetincu, sasvim sigurno nije trebala današnja scena na svečanoj sjednici. Ionako, gotovo svakodnevno medijima mora obrazlagati kako o aferama nije znao ništa, jer posao ministra, kako nekidan reče, ionako nije da kontrolira. 

Komentari