Kalmeta pozvao na smirivanje strasti

Kalmeta pozvao na smirivanje strasti

Čistoća Zadar

Zadarski gradonačelnik komentirao je zahtjev mjesnih odbora Bokanjac, Diklo, Kožino i Putamika da se svima izvan Zadra zabrani odlaganje otpada na privremenom deponiju Diklo.

Usuglašeni zahtjev mjesnih odbora Bokanjac, Diklo, Kožino i Putamika da se svima izvan Zadra zabrani odlaganje otpada na privremenom deponiju Diklo i to zbog, kako navode, stalnih akcija određenih grupacija koje žele zaustaviti izgradnju Županijskog Centra za gospodarenje otpadom komentirao je danas za naš program gradonačelnik Božidar Kalmeta. Pozivajući sve strane na smirivanje strasti rekao je kako je Centar već prihvaćen od strane Vlade, ministarstva te Europske komisije kao kvalitetno rješenje tog problema.
"Da ovog trenutka zabranimo dovoz otpada što bi se dogodilo?, jednostavno to je nemoguće, ja ću ih primiti i razgovarati s njima, moramo o svemu razmisliti hladne glave. Ne treba paliti narod." - rekao je Kalmeta.

Zabilježili smo i komentare žitelji Dikla koji zbog deponija, na kojem se tvrde iz mjesnih odbora zbrinjava preko 70 posto otpada iz županije, negoduju već godinama i traže njegovo izmještanje:  

Ovdje je karcinom kod žena jako čest, neka se više taj deponij jednom makne jer Diklo to već trpi 30, 40 godina..... pa svi su se ljudi razbolili, mnogo ih boluje od raka...... Ne samo Diklo, Borik pati, Bokanjac, to sve smrdi i izloženi smo raznim zarazama i naša polja su otrovana - rekli su nam mještani. 

 

Komentari