Kameni otok Pag kreće sa svojim Ljetom

Kameni otok Pag kreće sa svojim Ljetom Kameni otok Pag kreće sa svojim Ljetom

Površinom od 286 km2 otok Pag jedan je od najvećih Jadranskih otoka, dok ga 270 km razvedena obala čini atrakcijom sa najduljom obalom na Jadranu. Razvedenost iste, brojni zaljevi, rtovi i plaže, od koji čak 25 km šljunčanih, magnet je za mnoge. "Ljeto na Pagu" spoj je kulture, prirode i sporta.

 

Kulture i tradicije na Pagu barem ne nedostaje. Isto tako ni raznolikosti prirodnih ljepota, od morskih do kamenih. Pag je magnet za turiste i inspiracija za umjetnike, sportaše, turističke vizionare. Sve to osmišljeno je u sadržaju koji sve darove otoka spaja na jedan kup. Tako će kolovoz započeti Pagart Festivalom sa 4 koncerta organizatora Lovre Pogorelića i njegove supruge a koji će i sam nastupiti, potom Darko Petrinjak, dok će predstavu "Svila" režirati Filip Šovagović. Uz to, izložbe u prizemlju Kneževog dvora i Crkvi sv. Juraja a neće nedostajati ni autohtone paške čipke, tanca i pjevanja. To je već tradicija na Pagu ali ove godine ipak s oprezom, tek u 3 - ćoj brzini jer uspješnost Ljeta biti će ujedno izazov organizatorima:

" O nekim atrakcijama koje su dio povijesti i masovnosti Ljeta na Pagu ove godine će odlučivati nadležni Stožer. Riječ je Ljetnom karnevalu čije održavanje nije podržalo ni Turističko vijeće ali zadnja riječ je ipak na Stožeru." - kaže prva žena Turističke zajednice Paga, Vesna Karavanić, dodajući kako je dugogodišnji rad i ulaganje urodio i projetkom Pag Outdoor Summer koji na kamenom otoku nudi pješačanje, nordijsko hodanje, trčanje i kajak a za neke aktivnosti u prirodi vlada poprilično zanimanje:

" Danas je stiglo 30 prijava za pješačku turu na našim novoizgrađenim stazama popularno nazvanim druga strana Mjeseca a slično zanimanje vlada i za nordijsko hodanje na Mjesečevom otoku. Tu će pak krenuti u noći 24. srpnja što je možda i bolje zbog silnih toplinskih valova ovog mjeseca."

Gosti koji se jednom odluče za Pag u principu mu se redovito vraćaju jer znaju što traže. To su najviše prepoznali Slovenci, u manjem broju Nijemci, Austrijanci i Poljaci. Vesna karavanić tvrdi kako je Pag Hrvatska u malom jer se nalazi u svim službenim staistikama. Prošlog vikenda registrirano je 8 800 gostiju od toga samo 3500 u kampu Šimuni a to je već 20 posto više od istog razdoblja lani. Popunjenost je veća u manjim mjestima tipa Vlašići, nego u samim gradovima. Iz Turističke zajednice zadovoljni su i brojkama i najavama. U međuvremenu vas pozivaju da upoznate ljepote ovog posebnog otoka.

 

 

Komentari