Karamarko na obljetnici benkovačkog HDZ-a

Karamarko na obljetnici benkovačkog HDZ-a Karamarko na obljetnici benkovačkog HDZ-a

Bez obzira što su HDZ prije 23 godine proglašavani strankom opasnih namjera, a danas strankom lopova, svi HDZ-ovci mogu biti ponosni što su stvarali Hrvatsku, rekao je Karamarko, poručivši da ulaskom u EU, Hrvatska odlazi s političkog Blakana.

U nazočnosti brojnih Benkovčana, članova i utemeljitelja stranke,  sinoć je u sportskoj dvorani Osnovne škole Benkovac obilježena 23. godišnjica osnutka HDZ-a u tom gradu.

HDZ je još 1989. jasno obznanio svoj program, a to je samostalna i demokratska hrvatska država. Označavali su nas tada kao stranku opasnih namjera – rekao je domaćin, gradonačelnik Benkovca i predsjednik benkovačkog HDZ-a Branko Kutija. "I jesmo bili smo stranka opasnih namjera za one koji su bili za očuvanje Jugoslavije tamnice hrvatskoga naroda" – rekao je Kutija.

Predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta posebno je zahvalio utemeljiteljima benkovačkog HDZ-a. Prisjetio se i pokušaja atentata na prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

"Da je tada kojim slučajem uspio atentat na dr. Franju Tuđmana pitanje je da li bi, kada bi i kakva bi bila hrvatska država. I ne govore istinu oni koji kažu da su bila takva vremena u cijeloj Europi, Hrvatska bi se i bez Franje Tuđmana osnovala, ne bi dragi prijatelji. Bez Franje Tuđmana ne bi imali neovisnu i demokratsku Hrvatsku, članicu NATO pakta i za koji mjesec članicu EU!" – istaknuo je Kalmeta.

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko istaknuo je da bez obzira što su tada proglašavani strankom opasnih namjera, a danas strankom lopova, svi HDZ-ovci mogu biti ponosni što su stvarali Hrvatsku. Želim da gospoda na vlasti jednom zauvijek nauče da smo Hrvatsku branili od velikosrpske i četničke agresije, te da ovdje nije bilo građanskog rata - rekao je Karamarko dodajući da se za 3 i pol mjeseca Hrvatska ulaskom EU vraća kući, te da odlazi s političkog Balkana kojemu nikada nije niti pripadala.

"HDZ je stvorio hrvatsku demokratsku državu, HDZ je organizirala obranu Hrvatske u Domovinskom ratu od velikosrpske i četničke agresije, ponavljam od velikosrpske i četničke agresije, da gospoda kojima to dan danas to nije jasno napokon to nauče. Mi se ne vraćamo u prošlost, mise vraćamo istini, istina je vječna. A istina jest da su hrvatsku državu stvorili dr. Tuđman i hrvatski branitelji, a ne Josip Broz Tito i njegove apologete" – istaknuo je Karamarko.

Ako Euro i lokalni izbori dobro prođu za HDZ, na parlamentarnim izborima ćemo ih pomesti da ih nitko sljedeća 2 desetljeća neće moći sastaviti – poručio je Karamarko.

 

 

 

 

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Božidar Kalmeta

Komentari