Kazalište upute čeka za tjedan dana, plesači će se već nekako snaći

Kazalište upute čeka za tjedan dana, plesači će se već nekako snaći

I dok se u prostorijama HNK a Zadar još uvijek daruje krv a upute o otvaranju i načinu rada kazališta još nisu stigle, ni plesači ne znaju kada će nastaviti sa normalnim aktivnostima a dosad su se satovi poput ostale nastave odvijali Internetom.

 

Zbog posebnih uvjeta rada uslijed koronavirusa zadarska bolnica je akcije darivanja krvi prebacila u zadarsko narodno kazalište a taj trend će trajati barem do 18. svibnja. Prvi čovjek kazališta Renato Švorinić nije dobio upute kako će početi raditi ali očekuje te informacije za tjedan dana. U međuvremenu plesači imaju još manje informacija mada ih je dosta, i profesionalnih i amaterskih a priroda njihovog posla je umjetnost na blizinu jer drugačije se ne može plesati.  Jednostavno mentor i učenik moraju uživo surađivati da bi posao bio pošteno odrađen. Sanja Petrovski iz zadarskog plesnog ansambla već je bila aktivna po pitanju web radionica ali:

" Pokušavamo čitati između redaka jer pretpostavljamo da su nas stavili na posljednje mjesto. Spominju se teretane i fitness klubovi no nisam proćitala kako je sa plesačima. Snaći ćemo se nekako.."

Smatra kako je što se osnovnih i srednjih škola i plesa za ovu sezonu gotovo, no gledatelje u ljetnoj sezoni čekaju izvedbe koje će biti posvećene baš koronavirusu, tipa Monoplay. Bit će zgodno vidjeti kako će umjetnici ovaj opasni fenomen današnjice prikazati kroz svoja djela.

 

Komentari