KK Zadar bi propao bez potpore Grada

KK Zadar bi propao bez potpore Grada KK Zadar bi propao bez potpore Grada

foto N. Barać

U tijeku je sedma točka dnevnog reda sjednice zadarskog Gradskog vijeća, izmjene programa javnih potreba u sportu. Vijećnike je najviše zanimala stavka o 4,6 milijuna kuna za KK Zadar. SDP-ov vijećnik Erol Gaši rekao je da se problemi u KK Zadar više ne mogu rješavati novcem građana, a pogotovo jer prošle godine nije bilo milijun i pol kuna u proračunu za besplatne udzbenike. HDZ-ovom Denisu Karloviću je pak drago da grad financira klub jer bez tih novaca ne bi opstao. To je potvrdio i gradonačelnik Kalmeta.

Ante Rubeša iz Akcije mladih klub je nazvao sportskim opljačkanim društvom, a Marko Pupić Bakrač smatra da predstečajna nagodba neće riješiti probleme kluba. Neovisni vijećnik Reno Sinovčić podržava ovaj prijedlog.

Gradonačelnik Kalmeta odgovorio je kako bi KK Zadar doslovno propao bez potpore grada.

"Da Bog da se pojavi strateški partner. No ako se pojavi ne pada mi na pamet odlucivati o tome. Napravit ćemo širu raspavu i vidjeti što građani misle o tome" rekao je Kalmeta.

Gradonačelnik je dodao kako će se zadarski sport do daljnjega morati financirati na ovaj način iz proračuna, jer inače Zadar neće imati niti jednog prvoligaša, smatra Kalmeta.

Komentari