Koliko vole ovaj grad...hvala vam

Koliko vole ovaj grad...hvala vam

Dino Stanin/PIXSELL

Najboljim turističkim djelatnicima na području grada Zadra i najzaslužnijima za uspješno ostvarenje turističke 2013.-te dodijeljena su priznanja gradonačelnika Grada Zadra "Nasmiješeno sunce". Svečanost je protekla bez gradonačelnika Božidara Kalmete koji je službeno odsutan kako je u njegovo ime kazao i nagrađenima čestitao njegov zamjenik Ivica Vlakić.

Grad Zadar u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom,  Turističkom zajednicom grada i županije, i zadarskim Udruženjem obrtnika već 11.-tu godinu za redom provodi akciju "Nasmiješeno Sunce" kojom se nagrađuju najbolji turistički djelatnici na području grada Zadra s ciljem da im ta nagrada bude poticaj za što bolje i kvalitetnije obavljanje djelatnosti ili kako je to kazala Ivana Skoblar preuzevši nagradu za najbolju konobu koja je pripala konobi Skoblar:

    " Poticaji su kada ti ne ide, kad ti je teško, kad misliš da si sam, kad misliš da nećeš uspjeti i onda ovako jedan dan nasmiješi ti se sunce… Lijepo je primiti ovakvu nagradu."

Prvi restoran u Hrvatskoj poslije drugog svjetskog rata otvorio je otac Erika Pavina inače rođen upravo na današnji blagdan Svetoga Nikole. Od oca je, kaže vlasnik naj-restorana Niko,  naučio kako prevladati sve teškoće:

    " Kad je najgore u restoranu, kad je najveća barufa ili od posla ili od bilo čega onda ja pivam, i onda pivaju svi konobari, i onda svi gosti pivaju i niko ne zna da se dogodilo nešto ružno, da nešto ne štima…"

A da sve štima kada je riječ o sigurnosti u prometu zaslužan je i naj-policajac Denis Čolak koji 15 godina radi s pripadnicima prometne mladeži:

     " Policija sama po sebi ne bi trebala predstavljati nekakav aparat koji samo kažnjava nego koji i educira kako građane tako i mladež. Općenito, trebali bismo poraditi svi na sebi."

Caffe bar Toni, kuhar Dalibor Pavlović, prodavačica Lucijana Milin, zadarski kantautor Duško Nonković Bućo - samo su neki od dobitnika priznanja za doprinos turističkoj 2013.-toj. U ime svi nagrađenih vrlo emotivno zahvalio je legendarni Bućo:

     " O sebi vam neću ništa reći jer sve znate, ali htio bih zahvaliti svima koji su dobili ...koliko vole ovaj grad...hvala vam..."

Svi oni zajedno doprinose turističkoj promidžbi našega grada i domovine.

 

I. Dodjeljuju se priznanja: 

NAJBOLJI RESTORAN

Restoran „NIKO“, vlasnik gospodin Erik Pavin 

NAJBOLJI CAFFE BAR

Caffe bar „TONI“,  vlasnik gospodin Robert Zubčić 

NAJBOLJA KONOBA

 „KONOBA SKOBLAR“, vlasnik gospodin Bruno Srećko Skoblar 

NAJBOLJI NOĆNI BAR

„Ledana“ 

NAJLJEPŠE UREĐENI IZLOG

Cvjećarna „SNJEŽANA“, vlasnica gospođa Snježana Stipčević 

NAJUREĐENIJI VRT

Gospodin Velimir Čubrić 

II. Dodjeljuju se priznanja i novčano nagrađuju: 

NAJBOLJI TURISTIČKI INFORMATOR

Gospođa Ivana Dundović 

NAJBOLJI KUHAR

Gospodin Dalibor Pavlović 

NAJBOLJI KONOBAR

Gospodin Niko Mrkić 

NAJBOLJI PRODAVAČ

Gospođa Lucijana Milin 

NAJBOLJI POLICAJAC

Gospodin Denis Čolak

 NAJBOLJI ČISTAČ

Gospodin Ivan Zekanović  

III. Dodjeljuju se posebna priznanja: 

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2013. godine dodjeljuje se ZADARSKOJ NADBISKUPIJI za vodič „Zadarski sveti zaštitnici“. 

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2013. godine dodjeljuje seLAUDATO d.o.o.  Zagreb za vodič „Zadarski sveti zaštitnici“. 

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2013. godine dodjeljuje se NARODNOM MUZEJU ZADAR. 

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2013. godine dodjeljuje se  gospodinu Dušku Nonkoviću – Bući. 

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2013. godine dodjeljuje seUdruzi „OSMIJEH ZA-DAR“ za manifestaciju VAK“AN“ZA.

 

Komentari