Koncert studenata izašlih iz zadarske "Berse“

Koncert studenata izašlih iz zadarske "Berse“

foto: kuzd.hr

Učenici Škole koji su se odlučili za visoko glazbeno obrazovanje, predstavit će se kroz izvedbu djela te pokazati svoj napredak kojeg ostvaruju na muzičkim akademijama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Austriji. Nastupit će u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 19 sati.

U ponedjeljak, 31. listopada u Svečanoj dvorani Sveučilišta, koncertom Bivši učenici, budući kolege, započinje ciklus Bersa.

Lucija Paleka, violinistica koja je ove godine upisala Muzičku akademiju u Sarajevu, svirat će uz glasovirsku pratnju Mihovila Buturića, inače studenta orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Violinu će svirati i Ana Ivanov, studentica treće godine na zagrebačkoj Akademiji i to uz pratnju Frančeske Paleke, studentice druge godine muzikologije pri istoj instituciji. Predstavit će se i Linda Primožić, studentica druge godine gitare u Mostaru, Luka Petričić, student druge godine klavira u Zagrebu i Antonija Šoša, studentica pete godine klavira u Splitu. Instrumentalne točke oplemenit će svojim nastupima i dvoje mladih pjevača – tenor Luka Šindija student druge godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a koji će pjevati uz glasovirsku pratnju Mihovila Buturića i Angela Katalinić, studentica druge godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Grazu, koja će nastupiti uz glasovirsku pratnju Frančeske Paleke.

Studenti će izvesti djela G. Verdija, F. Liszta, F. Chopina, R. Schumanna, A. Barriosa, P. Tostija i drugih.

 

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentari