Košarkaši Sonik Puntamike novi su članovi HT Premijer lige

Košarkaši Sonik Puntamike novi su članovi HT Premijer lige

Foto: Marin Gospić

Košarkaši Sonik Puntamike novi su članovi HT Premijer lige. Do plasmana u elitni rang hrvatske košarke Puntamičani su stigli u majstorici igranoj u Jazinama. Bili su bolji od zagrebačke Dubrave rezultatom 84:81 nakon produžetka.

Povratak među najbolje je to Sonika nakon sedam godina. Što reći o ovoj sezoni. S pozivnicom su ušli u Prvu ligu, bili su tu najbolji, zatim u doigravanju porazili su Agrodalm te na kraju Dubravu. Sve ostalo je povijest.

Nervoznih uvodnih deset minuta s obje strane što je bilo i očekivano radi velikog uloga. Gosti su imali prednost 14:16.

Poveli su Puntamičani na otvaranju druge dionice 21:16. Uzvratila je Dubrava te je minutu prije predaha bilo 26:38 za igrače Darka Krunića. Tricom Ceranje i košem Palčića na poluvremenu je bilo 31:38 za gostujući sastav.

Izvrsno su domaćini odradili treću četvrtinu koju su dobili 30:16 te su uoči zadnjih deset minuta vodili 61:54.

Pet minuta ostalo je do kraja utakmice, Puntamičani su vodili 68:63. Petnaest sekundi trebalo se igrati, s dva slobodna bacanja Čubrića, Dubrava je izjednačila na 71:71. Nisu uspjeli domaćini postići koš te su uslijedili produžeci.

Tricama Petanija i Ceranje, Sonik je poveo 79:73. Vratila se Dubrava na 81:81 dvadeset sekundi prije kraja. Ceranja se gotovo s istekom vremena dignuo na šut za tri i pogodio za 84:81. Pogodio je Čubrić s pola terena obruč, ne i koš i uslijedilo je veliko slavlje Puntamičana.

Eddi Jurjević postigao je najviše 20 koševa uz 9 skokova, kapetan Dino Palčić dodao je 17 uz 9 skokova i 8 asistencija. Strijelac koša vrijednog Premijer lige Josip Ceranja također je ubacio 17.

Čestitke svima u klubu od igrača, trenera do predsjednika Jošića.

Komentari