Kovačev koordinator demantira loš odnos sa županijskim HDZ-om

Kovačev koordinator demantira loš odnos sa županijskim HDZ-om

Photo: Filip Brala/PIXSELL

Komentiravši neke ranije medijske napise o izostanku suradnje sa Županijskim odborom HDZ-a, koordinator izbornog stožera Mira Kovača za Zadarsku županiju - Gašpar Begonja - ističe da je zadovoljan tom suradnjom. Otkrio je i kako ide prikupljanje potpisa na zadarskom području.

Kandidat za predsjednika HDZ-a mora prikupiti 10 i pol tisuća potpisa. Osam dana prije isteka roka, izazivaču - Miru Kovaču - potpise je u Zadarskoj županiji dao svaki šesti član te stranke, preko 2 tisuće ljudi, otkriva koordinator izbornog stožera Mira Kovača za Zadarsku županiju; načelnik općine Privlaka - Gašpar Begonja:

Brojka je 2030 potpisa. Potpisi su se skupljali na način da sam ja kao kooridinator kontaktirao članstvo na terenu, a jedan velik dio potpisa je išao preko stožera. Tako da su se ljudi dobrovoljno javljali u stožer, bili volonteri i na taj način prikupljali potpise.

Begonja demantira neke ranije medijske objave o lošoj suradnji sa Županijskim odborom HDZ-a. Naglašava kako je odnos itekako kvalitetan:

U biti je odnos jako dobar. Prilikom predlaganja mene kao koorindatora, kontaktirao sam predsjednika Županijskog odbora. Dvaput jedno imamo sastanke, pričamo o svim tim stvarima i moram kazati da je taj dio dobar.

Kovačev koordinator za Zadarsku županiju napominje i kako izbori za predsjednika HDZ-a moraju i pokazat će zajedništvo članstva ove stranke:

Mislim ja, ali i članstvo općenito da bi nas ovi izbori trebali dodatno motivirati za parlamentarne izbore, a nikako nas razdvojiti. To je dio negativne slike koja se pokušava staviti u javnost da se HDZ razdvaja. Dapače, mislim da se HDZ nakon ovih izbora ima zadaću još dodatno ojačati.

Izbori će se održati 15. ožujka, a očekuje se da dotad zadarsko članstvo posjete i Andrej Plenković i Miro Kovač.

HDZ POTPISI KOVAČ ZADAR

Komentari