Kreće cjelovito prometno rješenje Zadra i Zadarske županije

Kreće cjelovito prometno rješenje Zadra i Zadarske županije Kreće cjelovito prometno rješenje Zadra i Zadarske županije

Grad Zadar i Zadarska županija krenuli su u izradu prometnog masterplana koji će biti podloga za sve buduće investicije u prometnu infrastrukturu.Cilj projekta vrijednog 4 000 000 kuna je napraviti cjelovito prometno rješenje koje će od Zadra napraviti putničko i teretno čvorište ovog dijela Europe

Grad Zadar i Zadarska županija imaju iznimnu geostratešku poziciju. Povijesno, Zadar je uvijek bio sjecište putova između sjevera, juga, istoka i zapada. Želimo to vratiti i mislim da smo na najboljem putu da to ostvarimo ističe zadarski župan Božidar Longin 

Mi ćemo u sljedećih nekoliko dana imati koncesionara za putnički promet, imamo u planu završetak i teretne luke do kraja ove godine, zračna luka s produženjem piste, RO-RO rampa, i sve ostale prednosti koje ima naše područje moramo iskoristiti, ovo nam je povijesna šansa u ovom trenutku i ja sam veliki optimist.

Koji su prioriteti gradonačelnik Branko Dukić  navodi:

Za nas izuzetno važni luka Gaženica, za nas je izuzetno bitna zračna luka, a naročito, žalim što se ukinuo željeznički promet i vjerujem da će se jednog dana željeznički promet uključiti da ćemo imati tada cjelokupno rješenje prometne infrastrukture ovdje u gradu Zadru.

Prometni masterplan temeljni je strateški dokument  dugoročnog prometnog razvoja grada Zadra i Zadarske županije -  kaže voditelj projekta Josip Milić.

Ovaj dokument će služiti kao temelj za razvoj prometnog sustava grada Zadra i na osnovu njega će se zapravo moći sve buduće intervencije u prometu određivati.

U sljedećih godinu dana napravit će se niz terenskih istraživanja kako bi se utvrdili prometni problemi grada i županije te će se ponuditi rješenja. Masterplan prometnog rješenja svjetlo dana bi trebao ugledati u siječnju iduće godine. 

prilog Božidara Kolege

Komentari