Kreće novi natječaj za predstavljanje županijskih posebnosti

Kreće novi natječaj za predstavljanje županijskih posebnosti

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija bit će ponovno otvoren od 15. ožujka. U dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove.

Oni će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“ Radovi se predaju putem aplikacije na internetskoj stranici volimzup.hr.

Podsjetimo da je prošle godine treće mjesto pripalo  Danijelu Hrominu, čija je fotografija „Puntamika…zajedno u zalazu“ predstavljala Zadarsku županiju.

Ove godine natječaj „Volim svoju županiju“ ima i novi vizualni identitet koji je  zamišljen  kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom. Zadarsku županiju kroz stiliziranu Pašku čipku predstavlja slovo V.

Volim svoju županiju nastao je iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – one prema ocjeni stručnog žirija i one u kojoj fotografija prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

Predsjednica stručnog žirija je i ove godine profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja je dio projekta petu godinu zaredom. Milin ističe da joj se ponekad zavrti u glavi od količine prijavljenih fotografija, ali puno više voli kada joj se „vrti u glavi i malo zalupa srce od kvalitete“.

Komentari